torsdag, januari 28, 2010

Knuggligt

Vi boende i Göteborg med omnejd är inte vana med långa köldperioder. Igår skrämdes termometern över nollan för första gången på över en månad. Då kände man direkt igen sig. Slask ända upp till öronen. Vattenpölar stora som innanhav på grund av ett icke fungerande dagvattenssystem. I natt frös det på igen. Vilket innebar is, is och åter is. Blankis, knugglig is, is gömd under snö... you name it! Varje steg utomhus har varit en kamp mot naturlagarna. Att man lyckats hålla sig uprätt måste ses som dagens prestation. Akuten har fyllts med patienter med trasiga lekamen. På ett av dom absolut halaste ställena mötte jag en äldre gumma med rullator! Jag kan inte låta bli att fundera över hur den damen tänkte. Vad var det som var så infernaliskt viktigt så hon riskerade liv och lem. Dessvärre var och är hon inte ensam!
I väntan på våren kommer här en varm hälsning

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den! Mr Chao värmer alltid som en årgångswhiskey. Nu längtar man inte direkt mindre till våren.

Jimmy Myhre sa...

Vi befinner oss i en global uppvärmning...., i år borde väl ändå isen ha lagt sig på polen, Chao kan verkligen värma upp en stelfrusen skandinav till mjukost, tack för det.

TP sa...

Igår när jag kom från Stockholmm visade termometern endast 2 minus men i skrivande stund är den nere på minus 14 igen, så nu känns det som vanligt. Var änna orolig för ett ögonblick!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »