måndag, maj 26, 2008

Udda hyllning


Många grupper har i sina sånger hyllat andra artister och grupper varifrån man har inspirerats. En av dom mer överaskande hyllningar ger d tyska synthpionjärerna i Kraftwerk.

Se om ni kan lista ut vilka dom hyllar i denna låt?
Rätt svar kommer imorgon. Om d behövs!


9 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Suverän Kraftwerklåt, varför inte också avnjuta Senor Coconuts version?? Kom inte riktigt på hyllningen tyvärr

Jimmy

Anonym sa...

Ahh, vet inte riktigt vem dom hyllar i just den här låten. Nyfiken! Däremot handlar den väl om dem själva (och då bilden som stela och tråkiga? I "Trans-Europe Express" namedroppas ju både Bowie och Iggy Pop ("station to station meeting Iggy Pop and David Bowie"). Lite tack för senast, eftersom Bowie, som var ett stort Kraftwerksfan, boostade dem på Heroesplattan. Men jag antar att det inte är dem du är ute efter...

Anonym sa...

Hela Bowies Berlin-trilogi med Low, Heroes å Lodger hämtar sin inspiration från europeisk elektronisk musik och i synnerhet då från Kraftwerk. Å precis som du säger, Anders, finns i "V2 Schneider" från Heroes en direktkoppling till Kraftwerk. Men svaret är är inte rätt då d e alltför självklart å naturligt. Den grupp som Kraftwerk hyllar är absolut ingen du sätter i samband med dom eller ens med genren. Likväl e hyllningen självklar när du väl har kommit på den. Ytterligare en ledtråd kommer här: Leta i texten fast egentligen inte i texten!
Svaret kommer senare!
TP

Anonym sa...

"Leta i texten fast egentligen inte i texten". *Swooosh*, ljudet av något som flög långt över mitt huvud. Kan inte komma på det. Är chanslös. Det är ju liksom ingen text att tala om... Jag inväntar tålmodigt svaret istället.

Gonzo sa...

Tjallaho i värmen!!
Nu har jag äntligen befriats från pluggandets tunga börda. TENTAN e klar och ivägskickad!!!!! Nu åter tillfrågan.....den vatr långsökt men för en listig galt som mig bör det på den klassiska inräkningen vara kultbandet RAMONES som de hyllar. För övrigt känner jag mig vass just nu för att jag två helger i rad utsatts för olika musiktävlingar som jag i sann skivgrisanda givetvis såg till att vinna.
Puss i ljumsken på er!!

Anonym sa...

Grattis Gonzo!
Både t att tentan e klar å för att du faktiskt fixa min lilla klurighet. Visst e d Ramones man kopierar när man räknar in låten. Sorry Anders om jag satte griller i kontoret. De jag mena var att det inte tillhörde själva låttexten! Undrar hur många inräkningar Dee Dee hann med under sitt jordeliv?
Ser med spänning fram emot va din formtoppning har att ge, Gonzo!
TP

Anonym sa...

Aha, fiffigt. / Anders

Jimmy Myhre sa...

Impregnerande Gonzo, satt själv och funderade över möjliga influenser och hade troligtvis stångat mig blodig och ändå inte kommit på det rätta svaret
Story of my life så att säga
Klurigt som fanken
Mvh Jimmy

Malin sa...

Aah se där, jag var inne på att det troligen var något punkband. Fast av någon märklig anledning så tänkte jag aldrig på Ramones...

Coolt ändå!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »