torsdag, september 15, 2011

Jesus Vilken Skiva !

jesusandmarychain

Ibland undrar jag om allt står rätt till i hjärnbarken, så länge jag är vaken så har jag musik i huvudet, det hade varit lättare om även något annat fastnade ovanför öronen. Se nu inte detta som något klagande, tvärtom, musiken är mitt kall och kommer så förbli så länge hörseln hänger med.

En skiva som förändrade musikörat för alltid var Jesus And the Marychains debutskiva “Psychocandy”. Ett fräsande oväsen med smäktande sång som frälste musikkårens mest inavlade recensenter. Dock aldrig min käre far som ilsket blickade tillbaks mot vinylspelaren. Debuten kommer nu äntligen i en remastrad version med en massa extra godis. Frågan är bara hur man lyckats att finjustera ljudet på en skiva som medvetet skall låta skitigare än någonting annat. Tre stycken små silverplattor varav en dvd kommer att finnas till alla behövande den 19/9. Vill ni gå vidare ytterligare så kommer bröderna Reid även att släppa sina andra skivor i deluxeversioner. Musik är också godis….

Psychocandy på CD WOW
Never Understand  Video

2 kommentarer:

TP sa...

Du lyfter fram en synnerligen viktig fråga: varför bättra ljudet på något som från första början var en reaktion mot just finkammat ljud. Å hur fan remastrar man rundgång? Å vilket resultat söker man, bättre eller sämre?
I vilket fall så var bröderna Reid en frisk fläkt när dom kom. I början lite väl skränigt för att på tredje plattan Automatic hitta rätt balans mellan ljudbil och låtkvalité.

Jimmy Myhre sa...

Skall bli jäkligt intressant vad som ges extra på dessa återutgivningar, väntans tider är snart över broder

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »