fredag, oktober 21, 2011

Enjoy The Silence

 

Talk-Talk-5_medium

Såg till min glädje att ett av mina absoluta favoritband från åttiotalet skulle släppa sin sista fullängdare i en remastrad extra allt version. Talk Talk är det där bandet som borde ha blivit mycket större. Publiken var dock inte redo på den tiden och bandet avslutande sin existens i och med just lp:n Laughing Stock från 1991.  Ser verkligen fram emot detta skivsläpp. Om ni vill så avnjut gärna orginalplattan på Spotify. Så spröd att den bara nuddar försiktigt…Lyssna även på Mark Hollis som var sångare i bandet   (Spotifylänk)

The Laughing Stock  (Spotifylänk)

New Grass   (Youtube)

Myrrhman   (Youtube)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Talk Talk är ett annorlunda band. Först slog man igenom med musik som gick hand i hand med new romantic och Duran Duran. Efter tre dunderplattor utvecklade man musiken mot minimalism vilket självklart fick den kommersiella publiken att svika. Hollis o Co vek inte ett tum på sin nya linje och försvann således i dimmorna, tyvärr. Men deras msuik finns kvar att njuta av!
TP

Jimmy sa...

När man hör detta idag så känns det hur aktuellt som helst, dom var 20 år för tidiga, riktigt jäkla bra

Hammill sa...

Talk Talk är ett av de största banden. Synd att inte fler känner till dem, för jag tror att de skulle haft en stor publik hos den s.k. "breda massan".

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »