onsdag, oktober 24, 2012

One Good Thing About Music.....
....when it hits you feel no pain.
Klassiska ord från Bob Marley, och så sanna. Nu är det en nystart för oss skivgrisar, stian har fått en ny liten spädgris, eller som man i sportens värld hade uttryckt : EN DRÖMVÄRVNING. Vi har fått in en playmaker av rang som med både sin gedigna musikkunskap och sitt utomordentliga språk kommer förgylla bloggen och ge oss trötta en liten spark i röven. Under en allt för lång tid har Jimpan dragit ett tungt lass nästan helt själv. Så jag hälsar Anders välkommen, det är bara att böka vidare i musikleran.

Ja just det...jag började med Bobban. Jag inhandlade i sommar en dvd-dokumentär om Bob Marleys liv. Denna dokumentär är kanske den bästa i sitt slag. Jag har sett den ett 10-tal gånger och tröttnar aldrig. Jag rekomenderar ALLA att genast se den. Det finns ett helt gäng dokumentärer om just Bob Marley, men ingen som är så här omfattande och har så hög kvalitet. Dessutom är den ca. 2,5 timme....ren njutning.
Vi ses om en vecka....

Trenchtown Rock

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Vi kommer alltid fram till dessa underbara rytmer Gonzo, synd att vi inte hann att se på filmen sist, musiktävlingen tog liksom över, fasen va bra

Anonym sa...

Känns som det enda vi missade förra helgen var att vi inte kollade denna DVD. Men det får vi väl rätta till nästa gång!
Bobban är rättmätigt en legend fullt jämförbar med de riktigt stora. Och absolut ingenting kan få oss, normalt sätt stela och föga danslystna grisar, till gungande kroppsrörelser som musik i baktakt.
TP

Anonym sa...

So hit me with music ...

"Them call it a rumbabox", säger Bob Marleys kusin med en helt oemotståndlig jamaicansk-engelska. En fantastisk dokumentär som är värd att se bara för att lyssna på kusinen. Har nog också sett den ett tiotal gånger vid det här laget. Mitt musikintresse började med baktakt. Den är min historia, nutid och framtid.

Lägger till ett ödmjukt: Tack så mycket, Gonzo!

/Anders

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »