onsdag, oktober 07, 2009

Broken Records And Dancing Dwarfs

Nya dagar, nya upptäckter, Broken Records från friska Skottland spelar en folkig rock med fela och allt, like Waterboys on the "The Bridge Of Sorrow"
Lies (se och hör)
Visst blir man lite sugen på öl och ?? eller ?? eller ??

9 kommentarer:

Boggen sa...

Riktigt bra! Så blev man påmind hur bra "Fisherman´s blues" är! Tackar!

Malin sa...

Oj oj oj vad ljuvligt bra! Har sagt det förut men man kan aldrig säga det tillräckligt - skottar vet verkligen hur man gör musik! Tackar och bockar för detta underbara tips!

Anders sa...

Kärlek vid första öronkastet!

Gonzo sa...

Sugen på öl...nja möjligtvis gin!! Underbara toner, vilken nostalgi.

Jimmy Myhre sa...

Tackar mina kära vänner, det kändes på något sätt nyfräscht fast ändå inte, folkrocken frodas fortfarande på öarna. Gin går minst lika bra Gonzo eller varför inte en extra Strong Bow. Man skall alltid lita på öronkastet Anders, ett stenkast från ögonkastet?? Skottarna kan betydligt mer än att brodera klanmärken och blåsa i pipa Malin, ruggigt mycket bra musiker bland annat.
Fishermans Blues är en klassiker Boggen, Mike Scott och Waterboys kan verkligen vara sagolika i sina bästa stunder, This Is The Sea skivan får nog bli min favorit, tror att det var sista skivan som Karl Wallinger var med innan han bildade World Party

TP sa...

Det är tydligen skottår i år oxå.
Dessa håller traditionen vid liv. Och tre klassiker på köpet. Man tackar! Frank Tovey lyssnade jag på häromdagen. Det är mycket möjligt att han återkommer i ett inlägg inom snar framtid.
Ahhhh, "This is the sea" vilken platta. Hamnar lätt på topp 20.

Jimmy Myhre sa...

Man blir så nostalgisk att man nästan köper doftljus och Karl Lagerfeldtparfym

Jimmy Myhre sa...

T.P minns när du körde Savage Earth Heart för mig , den fastnade som en kvarglömd fickkola i semestersolen, bara att tacka broder

TP sa...

Roskilde '85. Jag å kompisen släntrade förbi stora scen där en kille med gitarr och en med fiol höll på att egga varandra under en låt som varierade i både tempo och styrka. Jag var bara tvungen att stanna upp för att lyssna för det var så jäkla bra. Det var första gången jag hörde Savage Earth Heart, det var t.o.m. första gången jag hörde Waterboys. Det har blivit fler gånger!!!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »