lördag, oktober 31, 2009

Fullängdsskivor med Beersmak

Efter en tids musikalisk hunger var jag idag tvungen att uppsöka Bengans Skivhandel på Stigbergstorget i Göteborg, besöken till denna eminenta skivaffär är starkt beroendeframkallande och naturligtvis blev det några fina inköp:
A Mountain Of Ones fantastiskt starka fullängdare " Institute Of Joy" Danska Mews senaste No More Stories för ynka 89 kronor (Låååång video, håll ut) Stenungsunds stoltheter "The Hearts Of Black Sciences nya platta som heter "The Star In The Lake" förbaskat bra syntpopscurerock (lyssna på refrängen, oj oj) Lägg därtill två stycken klassiker från Brian Eno "Here Come the Warm Jets samt Another Green World så var behovet mättat för lördagskvällen. Hittade dock inte så mycket vinyl, men då får jag ju en ordentlig anledning att återvända inom en snar framtid.

5 kommentarer:

TP sa...

Tillbaka från en rogivande långhelg i norra Bohuslän möts jag en mängd nya musiktips.
Förvånad? Nä!
Du skämmer bort oss med dina ideliga suveräna skatter.
Jag trodde aldrig jag skulle få yvas över musik från hemkommunen men så skönt det kan vara att ha fel ibland. Stenungsundarna Hearts of Black Science följer upp den suveräna debuten på ett alldeles överväldigande sätt med en ny spännande vandring i syntetiska ljudlandskap. Så jäkla bra!
Den andra banden lät oxå bra men försvinner nästan helt i "Hearts" skugga. En som håller på med ljudlandskap är den förträfflige Eno, en få artister som fyller epitetet "före sin tid". Ett smakprov från 1974:
http://www.youtube.com/watch?v=iP-RFsuv-8Q&feature=related

Jimmy sa...

Sköönt broder, finns ingenstans som man kommer ner så bra som att tillbringa en helg i sommarstugan, vem kunde ana att lilla Stenungsund kunde bidraga till musikhistorien med så mäktigt tilltalande toner, Hearts är ruggigt bra.

Malin sa...

So far är jag lite besviken på A Mountain of Ones senaste. Gillade "samlingsplattan" Collected Works väldigt mycket men Institute of Joy behöver några chanser till.

Lyssnat på Mews senaste idag och måste säga att jag är besviken på den också tyvärr. Bra men tråkig, förutom Repeaterbeater. Fast hoppas på att det låter bättre live den 21:e.

Gött iaf att du gjorde en massa sköna fynd! Det är en härlig känsla att få komma hem med en kasse plattor i näven.

Jimmy sa...

Smaken är ju olika Malin och skönt är väl det, livet skulle te sig otroligt torftigt om alla tyckte likadant, bara känslan av att gå in i en hederlig gammal skivbutik är värt sina pengar..

Malin sa...

Helt riktigt!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »