fredag, januari 08, 2010

Petrel Petering

Tänk vad mycket nätet har gjort för musiken, alla band som blivit upptäckta istället för bortgglömda i sin egen hemstad, vet givetvis om problematiken med filnedladdning och skivbolagens nedgång, men aldrig har så många nått ut till en allt större och intresserad publik.
Efter många månaders uppehåll återvände jag till Faceboken, den fick liksom mogna ett tag, ungefär som fredagspavan jag just avslutat. Har plötsligt insett att även den kan bidra med inspiration för en man på väg i stenåldern !!
Via ansiktsboken fick jag en riktigt trevlig bekantskap i musikern Peter Lindström, en finurlig singer-songwriter från Växjö, hans musik virar oftast in lyssnaren i en behaglig melankoni, men river ibland även loss i snabb americana, kan ana lite Kjellvander, Red House Painters eller t.o.m lite Idaho. Peter kommer att släppa sitt album Petrel Petering inom en snar framtid, själv fick jag äran att förhandslyssna på skivan och den kan därför starkt rekomenderas. Fastnade speciellt vid låtarna Bring Out the Hearse, The Deep, Baby Blue och Blown Away. Låter det intressant så tveka inte utan släng er genast över länken till Peters Myspace nedan....

3 kommentarer:

Boggen sa...

Vilket fynd! Ibland kan ansiktsboken vara riktigt bra, har fått ett och annat tips den vägen också. När man hör någon som denne Peter förundras man över att sådant som till exempel Idol överhuvudtaget existerar när detta är mil, ton och hästlängder bättre och före. Säg till när den släpps så "promotar" jag mer än gärna på Boggbloggen också.

Jimmy Myhre sa...

Håller med Boggen, Peter har verkligen hittat vägen, underbart !
Ansiktsboken har helt klart sina fördelar

TP sa...

Ansiktsburk, ansiktsburk!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »