torsdag, februari 18, 2010

Änglar, finns dom?

Upptäckta av Gene Simmons. Kontrakterade av skivbolaget Casablanca, tilltänkta som Kiss arvtagare. Helt klädda i vitt till skillnad från sminkrockarnas svarta skinnklädsel. Hycklade av enad kritikerkår och Frank Zappa, som t.o.m. skrev en låt om dem (Punky's Whips). Slog aldrig kommersiellt men hade en trogen skara fans.
Släppte sin självbetitlade debutplatta 1975 och ett exemplar hittade hem till en skivspelare väldigt nära mig. En av många plattor där nålen knappt nått bortom öppningsspåret. För bättre än inledande "Tower" blev aldrig Angel. En orgie i stråkmattor, crescendorefränger och swichande syntsolon som knappt hörts tidigare inom hårdrocken.

6 kommentarer:

Gonzo sa...

Låten var ju ganska bra...lite klyshig, Men vilken underbar video. Det här är ju Spinal Tap på riktigt, vilka moves,miner och uttryck dom gör.....vaninigt roligt.

Ps. Mr Zappa har alltid haft en pricksäker humor.

Jimmy Myhre sa...

Vita trikåer och grundligt vida skjortärmar som hade gjort vilken bärplockare som helst lyrisk, vansinnigt roligt broder

Anonym sa...

Det roligaste är att dom gör det på "riktigt"! Dom tycker verkligen att dom e skithäftiga! Deras belackare, däribland Z, haka upp sig på deras androgyna framtoning. Kan inte förstå varför!
TP

Malin sa...

Hahaha! Fantastiskt! Precis vad jag behövde för att kicka igång nya veckan

Boggen sa...

Underbara frisyrer och outfits! Hade koll på de flesta band i genren under min hårdrocksperiod, men Angel har jag helt "missat"....

TP sa...

Inom hårdrocksgenren finns det mycket att skratta åt!

Kanske inte någon större miss, Boggen?

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »