söndag, september 26, 2010

Yngre å yngre dag för dag

Ny skiva med Neil Young, kan det vara något?
Tja, man vet inte i ärlighetens namn vad man bjuds på när det gäller Neil.
Värst var det i början av 80-talet då han försökte slita sig loss från ett oönskat kontrakt. Då fick vi den gode Neil i både rockabilly- och synthförpackning. Men annars är det två skepnader vi får höra: den akustiska och rockern, ibland i kombination.
Det som är mest intressant denna gång är valet av producent. Daniel Lanois har ett rykte som ljudbild- och stämningsbyggare, ett rykte som han grundlade i sitt samarbete med Brian Eno med början på U2's "The unforgetable fire". Sedan har cv't breddats med egna skivutsläpp och producerande för många av musikens stora: Dylan, Peter Gabriel och så nu då Neil Young.
Jag ser med spänd väntan fram emot den 28 september då albumet "Le Noise" släpps.

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Natan i gatan vad bra detta lät, en perfekt mix av Lanois ljudmattor och Neils sprakande gitarrspel, riktigt jävla bra broder

Gonzo sa...

Ja jävlar i min lilla låda. Den gamle kan och bevisar. Har lyssnat igenom skivan på spotyfi och den är riktigt bra. Man hör att Lanois känsla för stämning passar Neil som handsken, ball med ett album utan trummor....nästan son Mayalls "Turning Point"....nä den här får införskaffas i fastform på nästa runda. För det är väl dax snart????

Anonym sa...

Den gamle kan än! Ett akustiskt album med elgitarr.
Nästa runda-väldigt snart!!!
TP

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »