lördag, januari 12, 2013

Varför denna ständiga sortering?


Det är min jobb helg...dvs.jag jobbar fredag och söndag. Lördagen är vikt till familjen. Nu är det emellertid så att mina söta små flickor har passerat stadiet för just söta SMÅ flickor, de är mer vackra blivande kvinnor. Detta gör att mitt familjeliv ser lite annorlunda ut nu för tiden. Istället för mys framför dumburken till Let' Dance, Idol eller min favorit Stjärnor på is, så får man vara glad om ens döttrar överhuvud taget är hemma. Denna lördag var så i alla fall vikt till familjeliv, vilket utvecklade sig till att jag och sambon började planera för en kommande pianoflytt ..ja jag eller mina döttrar skall få ett piano. Var nu det ska stå i vår redan trångbodda trea? Hursomhelst så behöver denna pianogåva planeras väl. Det innebär tumstock, ögonmått och vilda gissningar. Även en del manövrering av diverse möbler. Bra tänkte jag och tog en öl...för det gör man väl när man flyttar tunga saker? Tre timmar senare ser vardagsrummet ut som Londonbombningarna under andra världskriget, eller Bagdad för de eventuellt lite yngre som kanske mot all förmodan skulle läsa detta. I och med denna flytt av bl.a. bokhyllor, fick jag (eller tog om man vill säga) tillfället att sortera mina skivor. UNDERBART!!!! Varför är det så kul att sortera dessa förbannade skivor? Ja ja, medan jag sorterar så passar jag på att lyssna på en mängd skivor som lite har kommit i skymundan alternativt stått i träda ett tag. Oj vad mycket bra musik man har. Allt i från Bernt Staf till Zappa via Sisters och Led Zeppelin. Inte att förglömma Vangelis, Bob Marley och Hendrix. Efter ett tag kom jag in på Liveplattor och min passion för att musik SKA upplevas live. Man hör att artisterna är på topp, publiken lyfter dem och vice versa. Så nu tänker jag lägga upp några underbara liveklipp med publikstöd som ni kan njuta av så här på lördagskvällen. PÅ onsdag är allt som vanligt igen och då skriver jag om något annat.
Puss på er.

Pearl Jam - Better Man

James - Sit down

Håkan - Känn ingen sorg

U2 - 40

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu pratar vi tungt beroende och maximalt nörderi - passionen att sortera skivor. Försök på ett begripligt sätt förklara den tillfredställelsen för utomstående. Nä, man får nog vara nöjd med att våra närmaste låter oss hållas. Precis som du säger ger sortering ett ypperligt tillfälle att nyupptäcka saker i samlingen. Jag längtar oerhört tills när jag har fått byggt mitt skivrum o bar i källaren. Som det känns nu så kommer jag tillbringa resten av livet där när det väl är klart.
Jag får fortfarande ståpäls av klippet på Hellström, en oförglömlig konsert där jag inte hörde Håkan de tre första låtarna utan bara publikens skönsång.
Likadant i dom andra låtarna, skithäftigt när publiken tar över. Vilken känsla det måste vara som musiker att uppleva detta!
TP

Jimmy Myhre sa...

Att sortera skivor är som ett livselixir, få saker kan vara mer tillfredställande än när ordningen är återställd. Man borde nog sortera oftare för att som du nämner Anders hitta tillbaks till godbitarna, befinner mig själv mitt uppe i en sorteringsperiod. Ruggiga liveklipp, tänk att stå på scenen och knappt höra sin egen stämma över publiken , faan va mäktigt, jag kan absolut inte sitta ner

Anders L sa...

Jag brukar bedöma livespelningar efter hur kroppen reagerar. Gåshud på armarna är bra, gåshud på armar och ben magiskt. Sen kommer tårar, när kroppen liksom inte mäktar med att härbärgera euforin. Håkanklippet innebar en ny sensation: benen började bokstavligen surra. Magiskt beskriver inte känslan på långa vägar..fy faen vad överjävligt mäktigt bra. Han är en schaman, Hellström. Hur kunde jag missa det. U2 går inte av för hackor heller.

Malin sa...

Det är underbart att sortera skivor! Ska flytta frampå. Packa ner och packa upp kan väl vara lite si och så. Men att få packa upp och ordna de älskade skivorna blir man aldrig trött på. Jag har annars haft som projekt de senaste två åren att lyssna igenom alla skivor från A-Ö. Helt otroligt vad mycket gamla favoritlåtar som man glömt bort.

Länge leve skiv-formatet!

Gonzo sa...

Då och då kommer jag in i musikalisk tristess, d.v.s. ingen musik som jag för tillfället lyssnar på tilltalar mig. Då är det väldigt bra och spännande att lyssna igenom sin skivsamling från A-Ö. Där finns mycket som gömt sig eller fallit i glömska.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »