torsdag, april 16, 2009

Omslagsartister

Hur många gånger har man inte suttit i timtal och studerat skivomslag. På den gamla vinyltiden var omslaget nästan lika viktigt som själva musiken, tyvärr en magi som helt tappats bort i och med cd-omslagets förtvinande storlek.
Fräcka bilder, häftiga målningar, teckensnitt m.m. Fantasin visste inga gränser. Man kan bara gissa hur man arbetade fram vissa omslag, från idé till färdig produkt. Många idéer gick säkerligen i sopbingen. Att skivomslag intresserar många visar inte minst denna sida.

3 kommentarer:

Boggen sa...

Man saknar onekligen omslagen, känslan, doften och innerpåsens texter. Superkul sidan med "extended versions" av omslag!

Jimmy Myhre sa...

Smocken eller negerkyssen som den kallas på fastighetsspråket, vilken underbar humor att göra om stridspottan till ovannämnda tingest. Tackar för den fina länken broder, dags att skratta sig harmynt igen

Jimmy

Tactiq sa...

Jag har sett på din blogg att du är intresserad av musik och spelningar i Sthlm. Därför vill jag tipsa dig om ett stort musikprojekt som kommer att hållas på Skrapan ända fram till i höst, Skrapan Öppen Scen.

Det hela börjar med en auditionhelg den 8-10 maj. De bästa banden blir uttagna av en jury till en egen spelning på Skrapan någon gång under sommaren och hösten. Spelningarna kommer att hållas varje torsdag mellan 17-19 fram till den 1 oktober. Man anmäler sig på www.skrapan.se.

Auditiontiderna är:
Fredag 8 maj: 16-19
Lördag 9 maj: 12-16
Söndag 10 maj: 12-16

Vi har fått ihop en grym jury bestående av Gary Landström (Chefredaktör på Groove), Carolina Eriksson (artist manager), Patrik Henzel (låtskivare), Lång-Kalle (konsertarrangör och indeprofil) och Johan Åkesson (journalist och författare).

Hoppas du kan komma och se den här galna blandningen av musikgenres på Söders självklara scen för ny musik, Skrapan.

Välkommen:-)

/Carolina Lenngren, carolina@tactiq.com

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »