tisdag, november 10, 2009

Kulan har landat

Så har då den svenska fotbollssäsongen gått i vinterdvala (ska man vara riktigt elak kan man säga att det inte har vaknat ur vinterdvalan på många år). Det gick till slut som man sedan länge trott och befarat. Helt rättvist stod pojkarna från Solna som segrare både i serie och cup. Inte så mycket att säga om förutom Grattis!
Tycker IFK har gjort en remarkabel säsong med tanke på de ständigt ändrade förutsättningarna. Grattis! Tycker faktiskt det är ett underbetyg till allsvenskan att blåvitt kan ligga i topp trots det nämnda.
Häcken gör sin bästa säsong någonsin. Grattis!
GAIS klarade relativt tidigt kontraktet. Grattis! Måste kännts ovant för många grönsvarta supportrar att slippa bita på naglarna in i det sista.
ÖIS har sig själva att skylla. Man gjorde en grym upphämtning på hösten men sabba allt i nyckelmatchen mot Djurgården som man förlorade trots två man mer i en halvtimme. Det är bara bryta ihop och komma igen!
När jag för första gången hörde Blåvitts nya sång blev jag mycket konfuderad. Hur fan tänkte dom? Skulle den här lugna stapplande låten kunna skapa någon som helst magi? Efter ett par lyssningar tyckte jag den var ganska bra men fotbollslåt, nä. Den minnesgode kanske kommer ihåg att jag nämnde i min WOW-resume att en av festivalens höjdpunktern var Joel Almes framförande av låten på uppvärmningskonserten i Kajskjul 8. Jag har inte varit på Gamla Ullevi i år. Jag har inte hört låten "in action". Men jag såg på TV den avgörande matchen mellan IFK-AIK å den eftermiddagens tveklöst mest minnesvärda akt var denna. Magiskt är årets understatement. Det borde fått alla pris på fotbollsgatan.
Nu längtar jag efter nästa års allsvenska. Inte det minsta efter fotbollen utan att få gå på Gamla Ullevi å få uppleva sången live.

4 kommentarer:

Gonzo sa...

Mycket märkllig säsong sett ur en Gaisares ögon. Med allsvenskans i särklass bästa spelare (Wanderson)och stundtals med ett riktigt bra och roligt spel hamnar man för långt ner i tabellen. Stolpe ut till skillnad från Blåvitt som många gånger hade stolpe in. Tycker att Blåvitt gjorde en strålande säsong, trots skador och försäljningar av spelare, men Sellas tur mot Gais kanske skulle ha sparats till matchen mot AIK.

Jimmy sa...

Mäktigt vilket tryck det blir på en såpass lugn låt,nationalsångsfeeling. Måste tyvärr instämma med allsvenskans låga kvalitet, det är självklart omöjligt att få behålla våra talanger när vi inte har en proffsliga, så enkelt är det. IFK fick betalt men ändå även betala för detta när dom bästa spelarna försvann under seriespelet, Gais var ovanligt bra och med tanke på spelet borde dom verkligen ha legat mycket bättre till. ÖIS på tok för tunna, trots en jäkligt stark höstsäsong. Häcken överraskade mig, speciellt Henriksson som strutade i nästan varje match. Nu kan man koncentrera sig på fotboll Deluxe med Premier League och La Liga

Anonym sa...

Märklig säsong för oss som håller Blåvitt närmast hjärtat: premiärsegern mot Djurgården (jag såg den på ett Söderhak bredvid gamle Just D-aren Gurra G, han blev vitare och vitare i ansiktet i takt med att målen ramlade in), Söders skada i U21-landskampen, derbyvändningar i slutminut, ja till och med -sekund, Elloskrossen, sanslösa poängtapp borta (Trelleborg, Djurgården), Alex comeback - i pannband! - och BP-matchen mot slutet av säsongen, när vi hamnade på samma läktare som hormonstinna AIK-firmakillar som försökte hetsa Blåvittbänken. Jag har antagligen lyssnat på Almelåten 300 gånger i år, den är ju för jävla fin. 20 gånger på raken i bilen på väg till Skövde (närmast lantstället, där jag tillbringade den helgen) för att se sista matchen. Sedan dess har jag inte lyssnat på den igen, av förklarliga skäl. Cupfinalen kändes mest som en extra, och helt onödig, punkt för säsongen 2009. Men snart är det mars 2010 (mars!) och skiten börjar igen. Visst fan längtar jag.

/Johan

TP sa...

Suck, Alexanderssons hårband ja!
Killen har hållt en enormt hög standard i genom hela sin karriär och avslutade den på hedersamt sätt förra säsongen. Vad händer! Comeback med hårband!!! Vad är grejen med hårband? Får man bättre syreupptagningsförmåga som med näsplåstren? För inte fan kan dom vara till för att håret från ögonen, dom flesta användare har så kort hår att det är en fysisk omöjlighet. Ser det bra ut då? Nä! Skulle man själv ha det om man var aktiv idag? Troligtvis! Godda yxskaft!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »