fredag, november 06, 2009

Nytillskott i Maskinparken

Måste givetvis berätta att jag bytt ut min gamla Technics-skivspelare mot en Thorens TD166MKV. Meningen var att det skulle bli en sprillans ny Project Xpression-Comfort men plötsligt utan förvarning upphörde produktionen av just denna modell, så alla timmars genomgång av tester och recensioner föll rakt ner i etterstupan. Ibland kan dock själva letandet vara halva nöjet och det dröjde inte länge innan jag hittade ett fynd på Blocket, en Thorens som jag egentligen alltid varit förtjust i för ynka tusenlappen. Tung och stadig som en betonggris och med varmt underbart ljud, skall troligen uppgradera pickupen men sen är det bara att tuta och störa.
Vilken artist fick då äran att inviga ?? Jo självaste gatstenspojkarna tätt följda av Fleetwood Mac, Talk Talk och Kraftwerk. Försökte att få en blandad mix där ljudbilderna skiljer sig ganska mycket, hittade några godbitar på tuben som kan bekräfta detta.

8 kommentarer:

Boggen sa...

Grattis till spelaren! Vilka låtar! Några av dem har jag inte tagit med på min bästa-lista än men de kommer nog. Idle Hands är ännu ett bevis på Lanegans storhet. Med allt bra han har gjort borde han fylla jättearenor, men frågar man gemene man så tror jag inte de har en aning om vem han är. F Mac har också gjort en riktig resa, vilken karriär och vilka låtar! Talk Talk är också lite underskattade tycker jag. Det råder en riktig Kraftwerk-revival nu, också helt välförtjänt. För dessa låtar spelar det ingen roll vilken spelare du har, de låter bra oavsett!

Malin sa...

Åh fina låtval! Älskar Go your own way

Anders sa...

Härligt! Hoppas på provkörning under någon griskväll, helst innan nyår! Håller med Malin om Go Your own way - underbar.

Jimmy sa...

Boggen: Tror knappt att Screaming Trees fans vet vem han är, vilken stämma ??
Talk Talk har jag alltid haft som favoriter från 80 talet, eget sound och bra texter,
underskattade så in i norden, Kraftwerks remastrade förgyller snart skivhyllan, det är ett som är säkert.
Fleetwood är i sina bästa stunder ruggigt bra, fastnade ganska sent för dom, men ibland men så är det ju ibland.
Provspelning är på gång Anders, vi försöker med en återträff innan jul, det hade varit kul (grötrim)

TP sa...

Mark Lanegan har ett stort problem, han är ingen scenmänniska. Så mycket som han rörde sig i videon här rörde han sig inte på hela konserten när jag såg honom. Men vilken röst!
En av världens största FM-rockhatare tar med en låt från det hyperkommersiella albumet "Rumours".
Fel-Nej.
Roligt-Ja.
Rätt-Absolut!

Mark Hollis å grabbarna höll under sina aktiva år en väldigt hög nivå, tyvärr alltför långt bort från massornas öron. Men va fan håller basisten på med? Tävlar han med OMD's Andy Mccluskey om att ha de töntigaste movesen?

Vier muzikarbeiter aus Düsseldorf. Für immer aktuellen!

Jimmy sa...

Undrens tid är aldrig förbi broder, har hur otroligt det än låter fastnat för Rumoursplattan, kul som tusan, basisten i Talk Talk måste ha flong nya loafers ? Lanegan är lika rörlig som statyerna på Påskön men vad gör det när mannen har jordens mörkaste stämma ?

Anonym sa...

Ny vinylsvarv måste givetvis firas på ett eller annat sätt. Kanske en tung griskväll??? Letar själv efter en ny svarv....e grymt (TP humor) sugen på en sl 1200 /1210.
/Gonzo

Jimmy sa...

Visst börjar det bli dags för en ny drabbning, vad sägs om början på december ?? Klart du skall satsa på en ny svarv, kolla blocket och Tradera, finns rejäla fynd som väntar på att upptäckas.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »