torsdag, juli 10, 2008

Dubbelt kaxigt




Tidgare har jag skrivit inlägg om både dansk och norsk musik så nu har turen kommit till vårt kära broderland i öst.
Finland, kanske många fnyser, dom har väl inget att komma med musikaliskt!
Men se det har dom. Men det blir inga Hurriganes. Inga Lordi. Inga Him eller andra metalgoter. Inte heller M.A. Numminen!!! Å inte legendariska Hanoi Rocks.
Men väl 22 Pistepirkko. Gruppen grundades så tidigt som 1980 och har sedan debuten 1983 släppt skivor i omväxlande takt. Den senaste, ”(Well you know) stuff is like we yeah”, ligger precis nytryckt och ännu varm ute i skivaffärerna. Låna gärna ett öra till denna finska trio. Det har Timo Räisinen gjort och han har verkligen gillat vad han hört. To.m. så mycket att han har tatuerat in 22 på bröstet. Hygglig hyllning!!

MySpace sidan

Hemsida

3 kommentarer:

Gonzo sa...

Gött å se att gamelgalten e tebaks.Hoppas du fått vila upp dig i den Bohuslänska naturen. Själv har jag bara 1 jävla dag kvar o jobba......sen jävlar....
Finnarna e et lustigt folk, de har allt gjrts en del (grymmt) bra musik i detta land. Pistepirkko svänger som attan stundtals.Sen får vi inte glömma den tunga 70-tals trion Tasavallan Presidenti. Men det blir ett eget inlägg.

Jimmy Myhre sa...

22 Pistepirkko är riktigt bra, såg dom live för ett antal år sedan, bångstyriga gentlemen, bröderna var inte helt ense vilket påverkade konserten något.
Tasagallan låter intressant Gonzo

Jimmy

Malin sa...

Pistepirkko är hur sköna som helst! Såg dem också live för ett gäng år sedan, schyst spelning.

Finnarna är inte alls tokiga på musiken, finns en hel del guldkorn där med. Lemonator och Sweatmaster bland annat. Dock ingen koll på om de håller på än.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »