torsdag, juli 03, 2008

Riskakor och Fotnötter


Att skapa en musikvideo som berör är troligtvis en utdragen process. Låtar som egentligen saknar det där lilla extra kan plötsligt bli intressanta. Det går inte att undvika den synliga medians kraft när du sitter där och säcklar till videon som en läpp-piercad terrier. Här bjuder jag på några impregnerande klipp som hittar fram i den svårköpta musiknördens själ.

Massive Attack - Butterfly Caught Natten faller och vi förvandlas alla till nattfjärilar.
VNV Nation - Illusion Lämnar ingen oberörd, tror dock att videon inte är från gruppen.
Johnny Cash - Hurt Odödlig cover av Nine Inch Nails låten, videon känns ända in i märgen.
Joy Division - Atmosphere Dessa strutar är oemotståndliga, Anton Corbijn
Weezer - Pork And Beans Måste ha med dessa tokar, vem kan motstå en hamster med människoansikte och karate kid.

2 kommentarer:

TP sa...

Sen MTV's genombrott är musiken, på gott å ont, starkt förknippat med det visuella. En lång tid var du mer eller mindre tvungen att ha en påkostad video för att lansera låten. Oftast var videon bättre än låten. Nu har detta åter förändrats i.o.m. YouTube's genomslagskraft, denna gång positivt. Nu kan du slå igenom utan att ha en påkostad video eller ett manegement bakom dig.
Självklart finns det videos som höjer en redan bra låt än mer. Dina exempel är nästan klockrena. Hurt är redan en klassiker som förmedlar så oerhört mycket både i text, musik å inte minst bild. Weezer kör som vanligt sin collegehumor. Corbijn's strutar har något löjeväckande över sig å förtar låtens kraft en smula. Måste vara något luciafirande från bardomen som ligger å skvalpar i dom grå. Jag kunde inte se någon med stav med en stjärna längst upp i videon i alla fall.
TP

Jimmy Myhre sa...

Medlem i klanen eller möjligen ofrivillig påvedyrkan ??

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »