tisdag, december 11, 2012

Två favorit-ElliottsIbland blir det inte som man tänkt sig. Jag skulle lagt upp ett inlägg i går men så blev yngste familjemedlemmen hastigt sjuk. Enligt dagispersonalen, som ringde, hade han lagt sig ner på dagissoffan och somnat strax efter lunch; och såg därmed till att avbryta mina planer om bloggande. Kvällen var i stället fulltecknad med snorpapper, välling och gullande. Att han dessutom på allvar kvicknade till på natten, då han ville leka, och under hela förmiddagen i dag klistrat sig fast vid mina ben, har inte lämnat några öppningar för bloggen. Med sömnsvullna ögon har jag nu baxat över honom till svärmor och passar på att lägga upp Ben Folds hyllning till Elliott Smith, "Late". Yngste sonen bär samma namn - det är min hustrus och min hyllning till en av våra favoriter.

Elliott, den här är till dig.

Ben Folds - Late

Dagens mest tröttsamma snackis: "Pepparkaksgubbe-gate". På Facebook ser man kommentarer om rätten till våra pepparkaksgubbar från arga - inte särskilt analytiskt lagda - svenskar som gör hätska utspel om invandrare. Problemet är att det inte är "invandraren" som skapar situationen (denne är totalt frånvarande i debatten) - utan "svensken" själv. I det här fallet en lärare i Laxå. (Antar att en rektor är inblandad, jag har fördomar mot sådana.) Inga pepparkaksgubbar i Laxå alltså ... i någon slags vilsen antirasistisk gest. Med den lika obligatoriska som missriktade folkstormen i släptåg.
Det hela är absurt. Som att lyssna på en multipel personlighet som grälar med sig själv. Välviljan är naturligtvis kontraproduktiv och sätter tvärtemot avsikten tyvärr fyr på främlingsfientligheten. Tröttsamt.

4 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Ingen fara Anders, du behöver inte känna någon stress över blogginläggen. Man skriver när det känns och hinns. Familj går före allt.
En fin hyllning till en ytterligare artist som gick över till den andra sidan alltför tidigt. Har dock tappat bort Elliott under en längre tid tills jag förra veckan sprang på spelemansvännen Goldenboy.
Pepparkaksgubbe, jisses vilken snackis. Tyvärr främjar dagens bleka partipolitik för missnöjespartier och tankar ala SD. Kan missnöje bli gynnsamt för någon ? knappast. Ibland är svenskarna som vindflöjlar, påverkbara i alla riktningar. Lyssna på musik istället

Gonzo sa...

Har sett inlägg om att folk ber om ursäkt för att de gör julskinka....så jävla lågt. Jag har många lite för många så kallade vänner på Fejan som jag nu kommer ta bort p.g.a. att de helt enkelt är för korkade.

Ben Folds...me like a lot!!
Får väl även ge Elliot en chans (då menar jag givetvis inte din son som redan bondar med mig och har gjort hela sitt liv!).

TP sa...

Precis som Gonzo har Elliot inte lyckats tränga igenom mitt musiksorl men jag ser fram emot din och Jimpans envetna indoktrinering mot mig å Gonzo.

Anders L sa...

Är det sant, TP? Trodde inte det var möjligt att värja sig mot Elliotts diskreta charm.
Får sätta dig och Gonzo på en sträng diet av XO och Figure 8 samt slänga in några nypor New Moon.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »