onsdag, december 12, 2012

Ingenting...(eller lite av varje)Fan va det är skönt att vara musiknörd, att hela ens liv kretsar kring musikaliska saker. Jag hade från början tänkt skriva ett inlägg om bluesmunspelare, men så hände det mig en rolig sak på väg till jobbet i morse. Ja just det, jag har fått ett jobb oxå. Numera titulerar jag mig behandlingsassistent och kommer jobba med ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Vilket i sig är spännande, men resorna med västtrafik varje dag påminner numera mer om en resa genom en större Indisk stad.
Ja ja det var inte det jag skulle skriva om, utan om en händelse som inträffade på bussen till jobbet i morse.
När grön express (lustigt namn på en buss som tar ca. 45 min!! på sig från Korsvägen till Centralen) långsamt frustar sig genom den isande kylan uppför "Hisingsbroa" ser jag ut över ett morgonfrostigt Göteborg dör det sakta börjar ljusna. Det är en otroligt vacker syn och för de flesta stannar nog tanken där, men inte för en liten skivgris. Himlens färg är i stort sett identisk med den färg som himlen har på Pink Floyds omslag till Animals. Häftigt tänkte jag samtidigt som jag blev full i skratt över min nördighet.

På mina helvetesresor till och från Mölndal har jag numera börjat lyssna på nedladdade podradioprogram från våran helt fantastiska statliga radio. Jag har avverkat en hel del dokumentärer, men det senaste är ett fantastiskt program som heter Luuk & Lokko, där Christian och Andres sitter och filosoferar över livet och spelar lite musik. I varje program väljer Andres två st. låtar och Christian en. Detta är ett mycket underhållande program fyllt med tankar, anekdoter och musiknörderi.
Lägger en länk till programmen här.
Här lägger jag deras spellista med låtar från programmen på spotify.

På lördag smäller det...då menar jag inte matchen mellan United och Sunderland utan TSOOL på Pustervik för kanske sista gången. Jag hoppas på en riktig helkväll, där alla mina favoritlåtar kommer att framföras. För övrigt läste jag att TSOOL avslutar sin karriär på samma sätt som man startade, nämligen genom att ge ut en EP.
Jag lyssnade som hastigast igenom den igår och kan bara konstatera att det är som vanligt en massa bra låtar. Den som jag fastnade mest för var låt 2, som lät lite mer som de gjorde förr.
Jag lägger EP här....så kan ni avgöra själva. Lite kuriosa är att trummslagare Sandsten för första och sista? gången sjunger ett av spåren.

Till sist för att knyta ihop säcken med den indiska trafiksituationen i centrala Göteborg, vill jag nämna att världsmusikens okrönte kung Ravi Shankar har lämnat oss 92 år gammal. Han spelade som bekant med många kända artister, bl .a Coletrane och Beatles men framför allt med George Harrison. Västerlänningar har inte alltid förstått sig på Ravi. Ett exempel är när han får stående ovationer efter han stämt sin sitar under Concert for Bangladesh...folk trodde det var första låten.
Raga Parameshwari
Nä nu får det räcka med babbel för den här gången.5 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Härligt Anders, ett stort grattis till tjänsten, tyvärr är trafiken i innerstaden ett skämt, men allt kan vändas till något positivt för en glad musiknörd. Vem vet vilka omslag som ligger bakom nästa moln. Butthole Surfers ? Little Feat ? har helt missat det här med podsändningar, bättring krävs verkligen.
Hoppas att det blir ett fyrverkeri av låtar på avslutningsspelningen, kan tänka mig att Pustervik kommer att vibrera av spänning.
Första låten på epn påminner lite om Velvets "All Tomorrows Parties"
Utsökt som vanligt, hoppas att alla förstår hur bra det här bandet är/var.
R.I.P Shankar, visst fasen hade jag också trott att spelningen börjat. Så jäkla rolig anekdot

TP sa...

Grattis, en mycket passande tjänst. Du har alla de egenskaperna som kan krävas.
Apropå skivomslag 1: Ingen gris på himlen men väl på bussen!
Apropå skivomslag 2(Jimmy): Bara det inte är Lard med vad det nu är!
Pojkarna Luokkos spellista var minst sagt spretig men kul.
Jag fastnade för fantastiska Masquerade på Soundtracks sista ep. Tycker på ett sätt att det är passande att lägga av medan man ännu känns angelägna och inte sakta tynar bort i medioker dimma.
Ett klassiskt ögonblick då en ödmjuk Shankar tackar för publikens uppskattning efter uppmjukningen och stilla undrar vilka reaktioner som kan tänkas komma efter de riktiga musikstyckena. Hysteriskt roligt!

Gonzo sa...

Spellistan från programmet har väl en del att önska...det blir bättre om man lyssnar på programmet. Lokko och Luuks filosoferande är mycket underhållande att lyssna på.

Nej inte LARD omslaget...tänk vilken fruktansvärd syn det hade varit.

Anders L sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders L sa...

Först och främst; grattis till den nya titeln. Den kommer passa dig fint.
Härligt att se Pink Floyd-himlar. Med eller utan grisar.
Luuk och Lokko var ett mycket trevligt tips, det är väl spenderad tid med hörlurar att lyssna på deras podcasts. Gillade spellistan också.

Vill minnas att Fleet Foxes fick stor uppskattning när de soundcheckad på Way Out West 2008. Robin Pecknold öppnade sen konserten med orden: "Well I hope we'll live up to the soundcheck..."

Jag vet nu att TSOOL infriade förväntningarna. Härligt!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »