torsdag, december 20, 2012

They walk among us

 
Jag var på Bengans idag för den sista julklappsinhandlingen. Efter nära en timme av sökning-värdering-gallring så kändes jag nöjd med mitt urval och styrde stegen mot kassan. Jag lämnade över min hög till killen bakom disken som började räkna ihop summan. Under tiden sneglade jag runt på allt omkring tills ögonen fastnade på en liten hög av skivor som låg på disken, nogrannt uttänkt placerade för nyfikna musikidioter som jag räknar mig själv till. Årets bästa skiva hörde jag killen bakom disken säga då han såg vad jag tittade på och pekade mot en urklippt recension med höga betyg som satt upptejpad på utsidan av kassaapparaten. Jag, som genom åren lyssnat mycket på gruppen, hade ingen aning att dom hade släppt ett nytt album. Dessutom var priset på plattan väldigt lågt vilket gjorde att den sällades till mina övriga inköp. Killen log nöjt och fortsatte sympatiskt: "Jag vill ogärna använda det som försäljningsragument men det är faktiskt mitt band". Jag blev inte överraskad för jag har länge misstänkt detta men nu alltså fått det bekräftat. Efter en stunds prat om gruppens aktuella status styrde jag åter mina steg ut i julkylan.
Att det är årets bästa platta kan jag inte hålla med om, där är nog bas-Anders med all rätt lite för partisk, men det är en riktigt bra platta. Lyssna själva!
 
Tiamat - The Scarred People (Youtube)

Tiamat - The Scarred People (Spotify)

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Världen är liten som en matlåda broder, du fick inte plattan signerad ? Tiamat är sina bästa stunder förbaskat bra. Blir till att lyssna in minsann. Jäkligt rolig situation på Bengans.

Gonzo sa...

Kul historia. Jag såg dem för ett antal år sedan..tror det var -06 på SRF. Det var bra. Skall luta mig tillbaka och smälta julmaten med en genomlyssning.

Seance sa...

Bra som du skriver men orkade inte hela vägen upp på min årsbästa lista jag lagt upp

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »