onsdag, december 19, 2012

Grand Finale
I lördags var jag på Pustervik och såg TSOOL's avskedsspelning i sin hemstad. Jag var givetvis på plats för att se ett av mina favoritband de senaste 17 åren. För det var just för 17 år sedan jag såg dessa herrar för första gången. Jag hade precis köpt deras debutplatta och som många andra knockats av den. De var förband till Thåströms Peace, Love & Pitbulls på Vågen. TSOOL var magiskt bra den kvällen och jag har likt en heroinist som letar efter känslan av första ruset önskat att TSOOL skulle vara lika bra igen. Jag har sett dem nära på 20 gånger och det har varit både ris och ros. Några spelningar bl.a en på Chalmers 97 eller 98 var mycket nära, men ändå inte riktigt.
Så med lätta, uppladdade och förfriskade ben, men med en liten sorg i hjärtat stegade vi ner till Pustervik för Grand Finale, The End, Slutet, Ragnarök.

Väl där inne så träffades gamla vänner och öldrickningen hade tempo som en finsk alkoholist i Nordstan. Bandet äntrade scenen och startar med Infra Riot för att direkt köra Mind The Gap och Still Aging. Jösses!!! Det var som om Bosse Högberg gett mig en upper cut på hakan. Sedan fortsätter konserten i ett euroriskt tempo med en hitkavalkad utan dess like.
Inte ett ben som stod still, inte ett öga torrt eller en mungipa som pekade neråt. Efter 2 timmar och 45 minuter sparkar Fredrik Sandsten i klassisk Keith Moon-stajl trumsetet över ända och gitarrerna lämnas med öronbedövande rundgång.
ÄNTLIGEN infriades mina önskningar, mitt TSOOL-beroende fick den kick som jag längtat efter i 17 år.
TSOOL får en stark 5:a, Pustervik får en stark 5:a, ölen får en stark 5:a...ja hela kvällen får en stark 5:a.

Bara för att ni ska få en liten glimt av kvällen lägger jag ut låtlistan HÄR!

Extranumren inleds med  Throw it to the universe.

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Finska alkisar är inte att leka med, då kan jag tänka mig att det flödade ymnigt, blir inte lite avis när jag ser låtlistan. För mig är nog spelningen på Chalmers fortfarande starkast, men jag kan ju bara fantisera om helgens tillställning. Vilket band !! Ett av Sveriges bästa band genom tiderna.

Gonzo sa...

Ja och bakruset var av olympiska mått, men det gjorde ingenting :)

TP sa...

Grymt avundsjuk! Vad gott att dom kunde leva upp till era högt ställda förväntningar. Vilken låtlista!
Överraskande beteende från Sandsten, hans värsta förseelse innan var när han knäppte skjortan fel 2007.
Titta på Ebbot, man riktigt ser hur stort han tycker det är att träffa Therese!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »