fredag, april 18, 2008

Disco vs Rock'n Roll

Igår var det derby!! Jag och drygt 27000 andra fotbollsnördar invaderade Ullevi för att se på årets första derby. Jag kännde mig lite i underläge som ensam Gaisare i sällskap med mina blå-vita vänner. Innan jag mötte upp mina vänner promenerade jag i genom stan' ner mot kungsportsplatsen för att ta en "kall" innan matchen. Mitt på avenyn gick jag förbi ett ställe vars uteservering kryllade av blåvita fans. Stämmningen var på topp och man kunde se förväntningarna i "mästar fansen" ögon. När jag är mitt för uteserveringen hör jag vad som spelas på stället. Ur högtalarna dundrar Charlotte Pirellis "Hero" och folk sjunger gladeligen med, so far so good. När jag några minuter senare kliver in på "dörra" (Gamle Port) för att svalka mig, med de mina(Gaisarna) spelas följande låtar. "Street Fighting Man" med Stones, "In to the garden...." Blue for Two och "Du e´plast med Perverts. Man säger att fotboll e kultur, även musik e kultur och ur ett kulturellt perspektiv e nog flera av mina blåvita vänner gaisare i själen. Det ligger nog ändå lite sanning i att BLÅ-VITT E DISCO GAIS E ROCK N' ROLL. Jag vill inte på något sätt uppröra mina vänner som inte delar min åskådning när det gäller fotbollslag utan det här är ett försök till en objektiv reflektion. Ps. Ebbot var vacker i sin grön-svarta kaftan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, jag är ju blåvitt enda in i benet, men i den här frågan tror jag du har helt rätt. Gais är definitivt mer rock 'n' roll. Av någon anledning är procenthalten schlager/disco högre hos genomsnittsängeln. Så är det bara. Att musikintresset är så eftersatt hos mina bröder är naturligtvis extremt genant. Det är tur man kan rikta uppmärksamheten mot UEFA-titlar och en obscen mängd Von Rosen-pokaler. Men det finns å andra sidan gränser för hur mycket dylika attiraljer kan skymma den musikaliska skymning som råder. Och gränsen går nog fanimej när man derbyladdar till Perelli. Jag rodnar.

PS. Jag gissade på Ebbot på din fråga häromdagen om rocksångare med gaiströja. Var det rätt svar eller?

PPS. Vad jag förstår hade Blåvitt tur som klarade sig undan med en poäng. Stämmer?

mvh Anders (Ängeln)

Jimmy Myhre sa...

Gais versus Göteborg = Perverts Perelli, vad kan man säga det är som att jämföra en flaska Bowmore med körsbärslikör. Huah !!
Otroligt nog har jag inte fastnat för något svenskt lag trots ett helt liv inom idrottens magiska värld, däremot har Liverpool alltid legat mig varmt om hjärtat, skulle vilja påpeka att fotbollspelare troligtvis är en lost generation när det gäller musiksmak. Vad sägs om Toto, Thomas Ledin, Orup, Smokie och för att få en trevlig topping en liten skvätt Roxette.

TP sa...

Härligt med Mats Olsson-stuk på bloggen. Musik - fotboll.
Fotboll å fotboll förresten. IFK var katastrofalt dåliga. Att dom lyckades knipa en pinne berodde enbart på GAIS totala målimpotens, där inte ens en båtlast med Viagra hade hjälpt. Den stora frågan e om Hjalmar Jonsson har hittat tbax t omklädningsrummet ännu???
Nu t nåt roligare: MUSIK!
Med den upprörande bulletinen e ju Blåvitt inte ens disco. Lika upphetsande som Konsums varor.
Gaisarnas musiksmak tycks hålla en, inte bara i sportsliga sammanhang, utomordentlig smak med göteborgsk kryddning. Med tanke på målsumpandet kanske Perverts andra världshit "Ronka" hade varit att föreDRA. Hoppsan, där blev d lite mer göteborgskt!!!!
Sen måste jag tyvärr slänga in en brasklapp. Att nyttja en kultikon som Ebbot som uppeldare e stort. Men men men.. D e absolut inte r'n'r att massakrera nationalsången. D va varken roligt eller snyggt!
Ps! Jag hade gärna varit med när du tog dig en "kall"

Gonzo sa...

När det gäller den sportsliga insatsen låg väl GAIS närmast en pinne fast att Blåvitt faktiskt gjorde ett mål som blev bortdömt.Jag hyser stor respekt för UEFA- gulden men jag undrar om Wenersson fortf. letar efter Frank Arnersens frispark. Med tanke på Jimpans inlägg måste jag ju bara nämna att den anrika klubben Liverpools fans faktiskt finns med i slutet av en Pink Floyd låt på plattan Meddle....det kallar jag kultur. Och ja Ebbots version av nationalsången var väl kanske inte den bästa. Men Kaftanen var stilig.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »