onsdag, november 07, 2012

Med tummen mitt i handen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en tung vecka! Minst sagt! I lördags skulle jag svarva lite pryttlar till min motorcykel, varpå jag fastnade och klämde min tumme rejält i svarven. Det kunde gått riktigt illa, jag hade tur, men likt förbannat har jag ont och min tumme är obrukbar på några dagar. Svullnaden börjar lägga sig, men fortfarande är tummen betydligt större och blåare än original.
                                                                                                                                                                                        Som musiknörd börjar hjärnan givetvis fundera över olika former av tummar. Först ut givetvis en av mina favoritlåtar: Under My Thumb, en fantastisk låt med Stones under i mitt tycke den bästa eran. Här med Brian Jones på Marimba.

Näste man till rakning blir Mountain ett annat favoritband med låten Thumbsucker från plattan Avalanche (1974).

Givetvis får Dylan vara med, här är Just Like Tumb's Blues från Highway 61 Revisited.

Sist men inte minst måste den största tummen få vara med......givetvis Richie Havens, mannen som gav tummen ett ansikte.
Freedom (Woodstock -69)

Ikväll kommer jag sitta klistrad vid datorn, för att följa elitrapporten från Kungälvs bortamatch mot Vetlanda i bandyns elitserie...vintern är här och kriget har börjat.

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Tumma för guds skull inte på säkerheten Gonzo, tummen har en viktig roll vid skivrundorna. Jäkligt sköj tema. Richies tumme måste vara av stål, kan tänka mig många blodblåsor innan förhärdning. Riktigt bra låt med Mountain, rivigt som tusan, Dylan verkade verkade lite slapp i gomseglet, hade han rökt morötter ?

Anonym sa...

Haha! "Mannen som gav tummen ett ansikte" - briljant!

Kul läsning.

Anders

TP sa...

Min första tanke vid genomläsningen, förutom att det gick bra för dig, var Björn Hellmans karaktär i "Populärmusik från Vittola".
Richie Havens fingrar och framför allt tummar måste vara unika. Här pratar man inte om tillräcklig räckvidd för fingersättning utan hur många varv runt gitarrhalsen fingrarna når.
För övrigt en fullständigt overklig situation: "Du Richie vi har lite problem med elen, kan du underhålla en halv miljon åskådare under tiden vi fixar till det?
TP

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »