torsdag, november 01, 2012

Osannolik comeback!!!

 

"Grabbar, jag går bara ut och köper en tidning!"

Fleetwood Mac är ett av musikhistoriens mest framgångsrika band. Ni känner säkert till att bandet grundades senare delen av sextiotalet och spelade då fantasktisk blues. Jag har i tidigare inlägg på Skivgrisen skrivit om den formidable gitarristen Peter Greens livsöde. Greens erkänt magiska toner får många att glömma bort att det fanns ytterligare två suveräna gitarrister i bandet under denna epok, slidegitarristen Jeremy Spencer vars främsta förebild var Elmore James samt senare även Danny Kirwan. Under en turné i Amerika 1971 gick Jeremy ut för att köpa tidning och försvann! På väg till tidningsbutiken träffade han på medlemmar ur den religösa sekten Children of God och tyckte den var en god idé att gå med den istället för att fortsätta i Fleetwood Mac. Konstiga äro Herrens vägar!

Och konstigare blir det, för helt plötsligt 40 år senare så dyker det upp en ny platta med....... Jeremy Spencer!!!
Hur det låter? Tja, lyssna själva!

4 kommentarer:

Gonzo sa...

Ja jävlar i havet!! Skivan låter faktiskt ganska bra med tanke på att han varit borta i 40 år!!!
Fleetwood Mac är ju ett kapitel för sig, snacka om att ha två fantastiskt lysande karriärer som låter olika i samma band.

Gött att du håller bluesfanan högt :)

Anonym sa...

Lite som musiken Frank Andersson då:)
Måste ta itu med tidiga Fleetwood någon dag. Låter som något i min smak.
/Anders

Jimmy Myhre sa...

Håller på med att gå igenom tidiga Genesis, första uppsättningen av Fleetwood blir nästa uppgift, makalöst band i båda fallen. Spencers senaste lät helt ok, en del goa bluesslingor.

Anonym sa...

De som ännu inte lyssnat in sig på tidiga Fleetwood Mac är bara att gratulera. Orginaluppsättningen är i mitt tycke ett strå vassare än den mer framgångsrika eran med Buckingham-Nicks, fast egentligen pratar vi om två olika band.
Som helhet kommer inte Spencers platta i närheten av något Mac producerade. Det är väl egentligen endast inledande Homesick som eventuellt skulle platsa på någon av de tre-fyra första plattorna.
TP

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »