torsdag, november 22, 2012

Musiken finns överallt

 


Något av det mest fantastiska med musik är att den träffar dig vid alla tänkbara situationer, inte helt ovanligt när du är oförberedd vilket gör effekten än större. Det behöver dessutom inte vara något traditionellt som du vet att du tycker om utan tvärtom något helt annorlunda.

Att se på OS-invigningar och avslutningar är inte min starkaste gren, jag ser hellre det som sker på arenorna mellan dessa tillställningar. Som tur är kan man nuförtiden "snabbspola" igenom evenemangen på webben vilket passar mig bättre än att sitta å såsa i fyra timmar. Jag måste självklart tillstå att årets arrangemang var helt fantastiska. Å vilken musik! Speciellt för mig som är hårt anglofierad i min musiksmak. Mitt i allt igenkännande musikgodis dök det upp ett framförande som på många sätt stod ut. Arenan var ju som "hela havet stormar" under större delan av kvällen men helt plötsligt blev det alldeles tyst. Till snabb hjärtrytm och sparsmakat stöd av stråkar sjunger Emili Sandé psalmen "Abide with me". Vilken kontrast! Så jäkla effektfullt! Så fullständigt oväntat!
Å vad jag älskar musik!

3 kommentarer:

Anders L sa...

Mäktigt klipp. Får lite Pink Floyd-vibbar av hjärtrytmen.

Jimmy Myhre sa...

Ett av mina favoritavsnitt från OS, effektfullt så det förslår. Många bra artister visade upp sig vid både invigning och avslutning, bra musik är bra musik som vi skivgrisar brukar säga, oavsett vart tonerna kommer ifrån

Gonzo sa...

Det här måste vara en av de pampigaste invigningar/avslutningar som jag sett. Brukar annars inte vara så imponerad och tillställningarna brukar vara ett sömnpiller, men icke denna gång.....man får rysningar när man ser klippet.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »