måndag, januari 07, 2008

The Full Turkey

Kalkoner man aldrig glömmer. Har samlat ihop en liten härlig skara med musik som aldrig borde ha släppts men som ändå känns som en färgklick i den allvarliga musikbranschen. Det behöver inte nödvändigtvis vara dåligt genomförd musik utan något som kanske inte tilltalar just mig. Men smaken är ju olika och det är ju bra eller hur ??......... Billy Joel - River Of Dreams Han må ha gjort en del bra musik men det här känns som flottet bakom kyldisken i grovköket på din favoritkina. Härligt mörka körer minsann och en klämkäck refräng som sitter som ett popcornskal. David Lee Roth - Just a Gigolo / I Ain`t Got Nobody Tja vad kan man säga. David kommer för övrigt att vara med på min Karlar i trikåer lista. Det här är så beundransvärt avskyvärt att det faktiskt blir riktigt roligt. Det gungar och svänger med bleckblåsinstrument. Ännu mer komiskt blir det när låtarna ligger med på Davids Best Of skiva. Peter Cetera (Chicago) - The Glory Of Love Det är precis såhär man inte vill komma ihåg åttiotalet. Man blir ensam kvar med kioskskrapet och tvingas till tryckare trots att spriten börjat att gå ur kroppen. Då när livet verkligen leker (observera sarkasmen) sätter den fantastiska dj:n på denna låt och du känner dig sakta illamående. Som den sanne knegaren du är så skall man inte gå ifrån bordet äh golvet innan låten är klar. Det är väldigt långa minuter för en törstig själ. Toto - Africa Dudududududududuuuuuuuuuu Tro mig men här hade många av Totos Best Of platsat. Alla fotbollsspelares husgudar (tillsammans med Thomas Ledin kanske) Blev själv tvingad att lyssna till detta bombastiska band på en bussresa från Sverige till forna Jugoslavien. Dudududududududuuuuuuuuuu Resan var lång och varm. Kan någon förklara storheten. Världens mest samspelta band ?? Bästa trummis. Det är trots allt så att låtarna sitter som gräddkolor i pensionärsplomber. Det går inte att bli av med dom hur mycket du än sliter. Smokie - Living Next Door To Alice Finns det något coverband i hela Sverige som inte har spelat den här låten ??? Vill du köpa en Best Of Smokie har du kommit till paradiset. Det finns säkert 200 olika blandningar för den där mysiga stunden vid brasan. Eller så kan du ju se dom live varje månad i varje stad i hela Sverige. Detta till trots är Smokie inte alltigenom dåliga. Det är det här som är så underbart med musik. Det finns nästan alltid något att hämta. Vi kan skratta och skoja om vissa grupper men reaktionen som sker i oss är själva grunden i musik, konst, kultur, livet mm. Vi skall reagera och tycka till. Då har vi tillsammans med musiken skapat bestående minnen och associationer som vi kan plocka fram när som helst. Kommer säkert att återkomma med lite mer okända kalkoner framöver men allt skall inte avnjutas på samma gång Don`t eat the yellow snow my friends

2 kommentarer:

TP sa...

Jag tror t.o.m. det finns 200 olika Smokiesamlingar med samma!!!! låtval. D e bara lägga en kampanj i rutan så säljer man samma skit en gång t. Egentligen lysande affärsidé! Du kanske skulle ge ut en själv. "Jimmys smöriga Smokiesmällare smakar smulle"

Anonym sa...

Vad sägs om den här?
Denise Lasalle - My Toot Toot
Gemensamt med dessa katastrofalster är att när man väl ,av någon outgrundlig anledning, fått dom på hjärnan så är det helt omöjligt att bli av skiten. Så nu kommer jag gå å nynna på "För fet för min ubåt" resten av veckan. Vojne vojne!
TP

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »