torsdag, januari 03, 2008

Svettningssyndromet

Svettningssyndromet. Den där låten som får dig att nästan perverst stå och svettas och småmumla vid lyssningsdisken i skivbutiken. Du blir tvungen att se dig omkring så ingen har sett dig när du fått denna märkliga musikupplevelse. Men vilka var låtarna och när och hur ?? Det finns nog en del som känner igen sig. Tänkte smygstarta med en liten kalaspuff.

Bengans på Stigbergsliden i Göteborg någon gång under nådens år 1987. Hade lyssnat så där lagom mycket på en grupp som hette The Weathermen. Icke att förknippa med Weathergirls som var betydligt större i dubbel bemärkelse. Stod således med deras senaste maxi vid lyssningsdisken och låten hette Poison ! Har alltid tyckt att musik i hörlurar skall spelas högt, så också denna gång. Ur mina hörlurar dundrade en bassynt som trängde sig djupt in i kroppens kanaler. Svettningarna började som små pärlor på överläppen men övergick sedan i forsränning över ryggraden. Upplevelsen total.....Låten kanske inte känns lika spännande idag men den där känslan vid lyssningsdisken försvinner aldrig. Puh !!

Weathermens hemsida : http://www.theweathermen.net/
För att se videon till Poison ! tryck på bilden




1 kommentar:

TP sa...

Känner igen mig! Har hänt mig oxå vid en del tillfällen! Bl.a. hade New Orders 12mix på Sub-Culture motsvarande effekt på mig vid första lyssningen. Mungiporna gick bara inte att få tbax t neutralt läge. Uppenbar risk för tvångströja då även jag stod i en skivaffär. Idag känns låten inte speciellt upphetsande men tiderna förändras. Jag längtar till min nästa liknande upplevelse.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »