lördag, januari 26, 2008

Veckans Shane!

En av mina stora favoriter genom tiderna både musikaliskt och textmässigt har var Shane Macgowan. Suverän låtskrivare och exceptionelt begåvad textförfattare. Ibland är det så med sånger och dikter att det inte är helheten man fastnar för utan endast en liten rad eller vers. Just den där raden som gör en bra låt till en kanonlåt. Helt enkelt rader att gå och nynna på för att ta sig igenom en tröttsam dag. Tänkte återkomma med lite urval ur Shanes texthäfte framigenom och kanske varvar med lite andra favoriter som Dylan, Nick Cave, Stefan Sundström mm. Jag börjar med en lite bortglömd låt från Pogues första skiva "Red roses for me" som heter "Boys from the county hell" förvisso ganska simpel spritromantik men vadå? Sprit är ju faktiskt gott... "Five green bottles sitting on the floor, I wish to Christ, I wish to Christ that I had 15 moore" Trevlig helg mina vänner!

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Håller med dig Jonas. Shane är en fantastiskt begåvad textförfattare. Hans ord hittar vägar som inte många klarar av att följa. Ibland så simpelt men så otroligt genialt och alltid med fullständig äkthet.
Sprit är förrädiskt gott och det finns nog inget bättre exempel än vår käre Shane tyvärr....

Jimmy

TP sa...

Grymt sa grisen!
Plocka ut russinen å förmedla dom till folket!
Precis som Shane tycker jag att fem gröna känns i klenaste laget.
Skål!

Gonzo sa...

Ah!!! grymmt mera sådant...det här e ju en sak som jag alltid håller på med. Shane är ju en av de riktigt stora textförfattarna.

Tänk om man bara pratade i låttexter??
Ska fundera lite...vi har ju en skattkammare i våran vän Frank Z.oxå.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »