söndag, augusti 17, 2008

Tokladdat

Jag prenumererar på Emusic vilket innebär att jag måste ladda ner ett 50-tal låtar varje månad annars går de förlorade, skall väl inte vara några större problem att klara av det men med allt annat okynnesladdande som pågår kan det ibland glömmas bort. Den 12:e varje månad förnyas kontot så på kvällen den 11.e händer det att jag febrilt sitter o letar igenom lister för att hitta något bra. Ofta är det i dessa tidspressade stunder man hittar guldkornen, ungefär som när man ska iväg o har 10 min på sig att skramla ihop en bland-cd o den blir det bästa man haft i bilen på länge. Här följer några musiktips som här uppkommit sena kvällar den 11.e … Jeffrey lee Pierce – Wildweed (album). Jag har försökt att tycka om Gun Club men inte riktigt lyckats. Jag menar gör man en så jävla bra hyllningslåt som Thåström gjorde måste man ju ge dem en chans. Men den här skivan e riktigt bra, bra ljud o lite lågmäldare en det jag tidigare hört med Gunclub, å hans röst skär ju faktiskt som en kniv. Dr Dog – Fate (album) Tack för detta tipset Jimmy – nya favoriter i blandarn Foetus – Mon agonie douce (cd-spår)) Äntligen har jag hittat en Foetus låt som faktiskt går att lyssna på, (bra, nja vi ska väl inte överdriva men ändå) har letat en stund hos mannen som uppenbarligen tycker experimentet är viktigare än resultatet. Låten är från en soundtrack till någon film jag inte känner till. The Rakes – Ten new messages (album) Bra engelsk punkrock, påminner lite om Interpol o Pigeon Dectectives Firewater – The golden hour (album) Same same but different tänkte jag först men fick snart ändra mig. De har hållit på sen -95 så jag är väl den siste att upptäcka dem men kör dem med fördel i köket till min diskhodans. (ordvitsarna sjunker drastiskt i kvalitet). Pete and the Pirates – Little Death (album) Såg bandet på en av ”blåAnders” blandband o undrade vad detta kunde vara, bra pop var det helt enkelt.

4 kommentarer:

Jimmy sa...

Bra tips Jonas, har själv varit medlem på emusic sedan dom startade, en av de mest prisvärda alternativen för laglig mp3 nedladdning.
Foetus är alltid lika aktuella
Dr Dogs platta Fate är kanonbra !!
Firewaters rytmiska melodier tilltalade mig verkligen

Tackar !!

anders sa...

Tackar för tipsen, Jonas. Dr Dog låter fantastiskt bra...min typ av musik, helt klart. / Anders

Gorillan sa...

Gun Clubs två första plattor är bland det bästa som 80-talet har att erbjuda - synd att du inte gillar dem! Men alla är inte perfekta :)

Skrev förresten en recension om Pete and teh Pirates i våras - läs gärna! Fler borde ha hittat dem...

TP sa...

Grattis!
Du e en av dom få som hittat nåt lyssningsbart av Foetus. Men så e han ju från down under där du hämtar mycket av din favoritmusik ifrån.
Jeffrey Lee å Gun Club e en annan femma. Borde tilltala dig.
Dom andra lät intressanta. Dom får vi lyssna mer på.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »