tisdag, september 30, 2008

Justin Sullivan klar för Barcca?? (NMA på Sticky Fingers)

Regnig Måndagkväll i Göteborg....låter inte som någon upphetsande början på en historia. Men så var det i allafall. Gårdagen börjar med att jag möter upp självaste gammelgalten på Dirty Records redan på eftermiddagen, där vi bestämmer oss för att ta en traditionell skivrunda innan vi skall se New Model Army på Sticky (Stinky) Fingers. Rundan blev lottlös och hungern gjorde att vi bestämmde oss för mat. Vi sladdade in på O'learys för att äta, ljuga och kolla lite hockey/fotboll. Efter en god måltid några cider ett Frölunda mål och en ruskig strut från Hysen sonen knallade vi i ösregnet bort till Sticky. Lokalen var halvtom och det luktade trötthet och oinsperation lång väg. Ett förband bestående av unga pojkar intog scenen och levererade en svängig rock med lite amerikanskpunk influenser. Helt ok och med en sångare vars pipa impade på två gamla galtar. Vi tog en sväng upp på övervåningen som var stängd men genom gallergrinden fick vi en glimt av Justin som satt och diggade förbandet.
Nu närmade sig stunden för kvällens höjdpunkt. Lokalen hade fyllts groggar hade inmundigats och humöret var på topp. In kommer NMA och startar med "Here Comes The War" redan här reser sig håret på mina armar och när de river av "Whitecoats" som fjärde låt!!! är det klackarna i taket. Sedan radar de upp gamla hitar varvat med nyare alster i en kanonmix. När de som sista låt spelar "Green And Grey" har de infriat alla mina förväntningar trots att de inte spelade 225!!!
Förra veckan såg jag Bon Iver på Pustervik...en helt ok spelning med en betydligt yngre publik. Då var det vassa armbågar och lite sura miner när det blev trångt, nu var det betydligt högre medelålder och jag reflekterade över att ingen störde sig på lite knuff och trängsel.
Hursomhelst håller jag inte med GP's recensent som gav en 2:a i betyg utan jag ger Arme´n en klar 4.
ps. Har justin Sullivan spelat för Barcelona??

4 kommentarer:

Anders sa...

Kul med överträffade förväntningar. Men vänta lite...Groggar (plural)? Där ser man. På Bon Iver dracks det bara läskeblask minsann. Låter som en miss att jag inte gick. Men å andra sidan har jag ingen koll på NMA. Fast några groggar med grisar hade suttit fint.

PS. Finfin lika-som-bär-spotting!

TP sa...

Suveränt trevlig eftermiddag och kväll.
Jag tyckte konserten var riktigt bra, ett strå vassare än den förra. Gruppen kändes lite tightare. Den nye trummisen förvaltar Heatons arv hedervärt. Men vilken syntsnubbe! Han höll på å somna flera gånger.
Kungen är självklart Justin som med sin energi och inställning att alltid ge 100 inte bara liknar Puyol bildligt. Men det är fasligt långt mellan Bradford å Barca. Jag tror dock att herr Sullivan skrämt skiten ur varenda anfallare i La Liga med bara blicken. Sen har träskor en viss avskräckande effekt på fotbollsspelare å dess smalben.
Vi saknade dig Anders! I går var det jag som drack lingondricka.

Anonym sa...

Jaha då har man missat ytterligare ne NMA konsert, hade jag inte varit på så gott humör hade jag surat lite nu. Sullivan gör nog sällan publiken besviken

Jimmy sa...

Underbar liknelse Gonzo, som Lasse Anrell och Karl Bertil Johnsson

Givetvis avis på konserten, hoppas på fler återtåg

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »