söndag, november 16, 2008

Vad fan e det som händer??

2008 kommer gå till musikhistorien som ett märkligt år. Det har kommit massvis med nya kanonbra band och artister som förgyller tillvaron. Men det har också varit extremt många stora personligheter som gått ur tiden.
I onsdags hittades Mitch Mitchell död på ett hotellrum i Oregon. Ytterligare en stor hjälte(och trummis) som lagt tofflorna på hyllan. Mitch Mitchell var som bekant trummis i Hendrix band, och var en stor bidragande orsak till att det lät så bra. Tillsammans med Ginger Baker och Keith Moon tillhörde han eliten bland engelska rocktrummisar. Det är bara till att ta av sig mössan och torka tåren i ögat.
För att fatta vilken förlust detta är ger jag här ett smakprov.

5 kommentarer:

Peter sa...

Vad skall man säga? Inte enkelt och lägga till något, Vissa band kommer alltid att leva kvar. Odödliga.

Jimmy sa...

Sorgligt men vi skall alla den vägen vandra tyvärr, hatten av för en stor musiker

Jimmy

TP sa...

Egentligen inte så konstigt då många av de hädangågna uppnått en ansenlig ålder. Lägg oxå till det leverne dom oftast utsatt sina kroppar för. Men självklart slår vi en virvel för Mitch.
Svårt att visa framfötterna som "kompmusiker" till Hendrix. På ett plan slår han i alla fall sina samtida konkurrenter: det omfångsrika barret. Sjysst klipp där Hendrix hyllar Cream.

Anonym sa...

Djupt tragiskt naturligtvis, men han sitter väl o jammar med Jimi nu kan man tänka. Men det var kul att se det gamla klippet där de retade BBC, hade helt glömt av det men du visade det på Floragatan någon gång i slutet av 80-talet.

Anonym sa...

Ja Hendrix hade sanerligen humor. Enligt legenden skulle Lulu sjunga duett med Jimi, men den uteblev som synes. De fick aldrig spela live på BBC mer efter den här lilla buset.
/Gonzo

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »