torsdag, december 11, 2008

Efterbörden

Det har tagit ett par dagar att komma i fas efter helgens stora invigning av spelrummet i källaren, en fantastisk afton med allt vad en musiknörd kan tänkas önska. Att vinylen äntligen fick stå i finrummet känns som konungens återkomst. Ögonbrynen kändes förvånansvärt tunga dagen efter, men är det kalas så…… Har sedan början av veckan försökt att väva ihop det gågna årets musikhändelser, kommer troligen att lägga fram ett antal listor med varierat tema. Det känns liksom svårt att sammanfatta musikåret 2008 med bara en komplett lista. Håll utkik kamrater…………. Ett annat angenämt bekymmer som jag igår förlöste var att hitta en ny spelare till min mp3 samling. Hade länge funderat över en Ipod Classic men var hela tiden tveksam över ljudkvalitén, efter långa överläggningar och genomgångar av olika produktbeskrivningar så blev det en Cowon Iaudio D2 16gb. Måste säga att det ljudet som strömmar ur denna lilla mediaspelare är helt maniskt bra, det bästa jag hört från en mp3 maskin. Den tar dom flesta ljud-video formaten och är en musiknörds dröm, inställningar för ljudet finns sannerligen i överflöd och minnet kan byggas ut med SD-kort. Varma rekommendationer…..grymt….. Avslutar med att hyssta ut ett nödrop inför nästa år. Här är ett knippe band som jag gärna hade sett återförenats eller återuppstå under 2009 Wolf Mother Saknas som tusan, rått som sushi på grönland Death From Above 1979 Tvåmansbandet som är lika diskreta som en flock elefanter Slowdive Skivan med maträttsnamnet är en av mina alltime-classics 16 Horsepower Visserligen finns ju Woven till Hands men kanske inte riktigt med samma magi
Mullrande bas och trumpinnemästare som får skäggstråna att växa inåt
Eller varför inte några konserter jag gärna hade besökt .....
Dreadzone Missades i Roskilde för 150 år sedan And Also The Trees Falsksångaren som låter lika vackert som en skogssymfoni med Zilversurfarn Calexico Tex mex med riktigt stark kryddning eller uppdrag ökenstorm Lard Träningsvär i nacken kanske ??? Dead Can Dance
och igen Inga muntra miner men vilken musik, oemotståndlig world music

8 kommentarer:

Anonym sa...

Lämna tidning till tryck - sysselsättning som skapar drömmar om att komma hem, spela Calexicos "Sunken waltz" på hög volym och öppna en kall öl. Så får det bli!

/Johan

TP sa...

Oj oj oj!!
Dreadzone hade varit en riktig höjdare att få avnjuta på scen. Om man hade fått se Lard hade man nog varit själaglad om träningsvärken endast hade gällt området kring nacken! Tänk att uppleva en manisk Biaffra hoppande runt på scen som en läderklädd köttbulle i "Forkboy". Vojne Vojne!
Slowdive är fantastiska å i synnerhet då "When the sun hits" vars refräng sveper iväg likt skeppet i avslutningscenen på Ringen-trilogin.
Calexico hade fungerat alldeles förträffligt som ett miljöombyte för ett slaskigt GBG i typ februari. Liknande känsla som att leka i sanden (beachvolleyboll) när det är 15 minus ute.
Även träden får gärna komma ridande på 16 hästar jagade av mamma varg med gamarna snirklande ovan för att senare dansa med de döda.
Blandaren bjöd på enbart godbitar. Curve's unika sound får mig direkt att tänka på Toni Halliday, denna gotiska blöta dröm.
Charlatans understryker här sin ohejdbart starka comeback.
Adoreable var roligt att åter stifta bekantskap med. Lät överaskande bra.
Woven Hand tycker jag låter förvillande likt Sisters "Marian" i början.

Jimmy Myhre sa...

Låter helrätt Johan, sitter själv och sörplar Staropramen
T.P, fasen vilka band man har lyckats att missa
Kändes rätt att lägga in blandarens låtlista i sidofältet så inte den försvinner i ett inlägg som blir daterad

Jimmy

Anonym sa...

Vi har en blandare! Gryyyyyyyyyymt! Vilken blandning sen. Tar omedelbart tillbaka allt negativt jag sagt om Woven Hand, ska genast låsa in mig i skrubben o strafflyssna på dem tills det helt har satt sig. Konserterna man sett i år bleknar lite i jämförelse med vad man inte sett... Tror för övrigt du gjorde ett bra val med mp3-spelarn. Jag kör Ipod eftersom jag är bekväm men ljudet är lite tunt.

Malin sa...

Har helt missat att Wolfmother gått skilda vägar. Men jag var in och kikade på hemsidan och noterade att sångaren letar nya musikanter för att spela in en uppföljare till debutalbumet så låt oss hoppas på det bästa! De är på tok för bra för att gå i graven.

DFA1979 skulle man också lätt vilja se återuppstå. Förvisso får även jag erkänna att Jesse FK gör riktigt sköna dansremixer i MSTRKRFT...men splittra DFA för det var väl ändå att ta i!

Jimmy Myhre sa...

Konserterna som man lyckats se i år är mäktiga, Woven Hand är i sina bästa stunder snäppet under Horsepower vilket givetvis inte är det sämsta. Blandaren blev hellyckad, lade in spelaren som en separat gadget och sedan låtlistan under så att det syns ordentligt.
Hoppas verkligen att Wolfmother fortsätter men letar han musikanter så låter det någorlunda ljust iallafall
Håller med dig Malin, MSTRKRFT är helt ok men jag saknar ändock den råa energin från DFA1979

Gonzo sa...

LARD!!!!!!! tänk att överleva en konsert med dem. Jag får ta tillfället i akt och tacka för senast...vilken underbar dag/kväll/natt/tidig morgon. Mycket gött att lyssna på och att äta. Magen har varit i trauma sen i lördags. Gött med blandaren. Garvade knäna urled åt namnet. Då var det väl bara att lära sig att göra bland band nu då?...
Måste än en gång berömma ditt låtval när vi anlände...vilket gung!!!!

Jimmy Myhre sa...

Tack själv Gonzo, magen var stadigt ostadig dagen efter, kan väl inte bero på allt krunch tro ?? Missade dock makrill och kräftstjärtar. kan skicka över lite info om hur ni skall göra med bandaren
Aaaaaaaaswwwwwwwwwaaaaaaaad
Aaaaaaaaaaaaasbraaaaaaaaaaa

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »