söndag, december 14, 2008

Snart så kommer julen......

Jaha , så var det åter tid för all möjlig och omöjlig julmusik att fylla luftens alla tänkbara frekvenser. Den kommer från överallt TV, radio, affärer, barn, vänner, skivor m.m. Varje år tillkommer det nya verdervärdiga alster till den redan stora skräphögen. Å folk köper som bara den! Den som förstår få gärna förklara för mig!
Men självklart finns det bra jullåtar. Det finns t.o.m. många bra jullåtar. Å det finns massor av bra alternativa jullåtar som man kan spola öronen med. Men mer om detta i ett kommande inlägg. Detta inlägg ska bara handla om den bästa jullåten någonsin, en låt som man aldrig tröttnar på. Jag pratar givetvis om Pogues' "Fairytale of New York". Men istället för att jag ska trötta ut er ska jag låta de inblandade berätta om tillkomsten av mästerverket.
Varsågod, ha en trevlig timma!

5 kommentarer:

Boggen sa...

Fairytale... är också min absoluta julfavorit och platsar på vilken julskiva som helst. Kul att höra hela storyn bakom.

Gonzo sa...

Underbart inlägg!!!
Satt som förstenad framför datorn med en tår i ögat, och ja visst, det är den bästa julsången alla kategorier. Vi spelar den alltid när vi klär granen. (även Blue For Two). Har lyssnat på "If I Shall Fall" plattan hela dagen och det är bara att konstatera, det är ett mästerverk. Skulle dock vilja ha lite assistans från Jonas med översättningen av Shanes intervju, hängde inte alltid med.

Ps. har äntligen fått ett passande namn på Pet Shop Boys. "Two Qeers And a Drummachine"

Jimmy Myhre sa...

Lämnar ingen oberörd, en av topp 2 christmas songs ever, ljuvliga klipp, Shane väser som en ödla

Jimmy

Malin sa...

Utan tvekan den bästa jullåten :-)

Anonym sa...

Håller med om att det här är världens bästa jullåt, så bra att den funkar hela året, år efter år. Har ni problem att förstå Shanes uttal, prova en halvpanna whiskey så går det lättare.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »