tisdag, december 09, 2008

Reinkarnation

I lördags samlades grisgänget, dagen till ära extra förstärkta med Anders blå, för invigning av Jimpans precis renoverade källarvåning. Ett oerhört imponerande arbete med ett fantastiskt resultat där en oinredd källare har blivit stort badrum, hall med förvaringsutrymmen, datarum samt inte minst alla skivnördars våta dröm, skivrum.
Trots högt uppskruvade förväntningar så levde dagen-kvällen-natten upp till dessa med råge.
Dagen började med en gammal herderlig skivrunda runt stans vattenhål för musikälskare. Väl hemma igen så korkades ölen upp, kebabtalriken försvann snabbt en våning ner i matsmältningssorteringen samtidigt som det varma ljudet när nål möter vinylspår strömmade ur högtalarna.
Jag måste erkänna att jag hade glömt hur stor skillnad det är mellan dagens digitala, kliniska ljud jämfört det levande organiska ljud som vinylskivor erbjuder. Riktigt underbart att åter få lyssna på det. Å vilka minnen det finns bakom många skivor i Jimmys samling. Jisses!
Nu var det inte enbart en nostalgikväll utan även årets musikskörd diskuterades av de närvarande där man, otroligt nog, fick ytterligare mängder med tips om bra nyutgiven musik. Vilket osannolikt musikår det har varit!!
Undrar hur 2009 ska kunna överträffa detta?
Slutligen vill jag tacka alla närvarande!? för en otroligt trevlig och rolig lördagskväll. Extra tack till värden Jimmy för ett suveränt arrangemang! Jag längtar redan till nästa vinylväll.
Jo förresten, ni kanske undrar vilken låt som Jimmy, med stor omsorg, valde att spela när vi anlände. Här är den!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt att man missade den inledningen men den funkade ju som en bra inledning även denna underbara vintermorgon. Fantastiskt kul i lördags, stort tack till Jimmy o alla andra. Såhär några dagar efter o några paket Novalucol efter börjar även kroppen känna sig återställd. Jag vill dock påpeka att jag inte på något sätt favoriserar ovan nämnda varumärke utan vill istället påpeka att det finns en mängd andra symptomdämpande preparat somo inte heller fungerar. Vi pratade ju lite om Mercy seat i lördags, vilken version som var bäst, Nick kontra Johnny, lugn kontra hård. Hittade det här klippet med bara Nick o Warren, fantastiskt bra! Har ingen aning när den är inspelad men gissar att ddet är ganska nyligen.http://www.youtube.com/watch?v=NpFgkiAPwgE

Jimmy sa...

Vad kan man säga kamrater, det är jag som får tacka för det bästa sällskapet man kan tänka sig, en dag-kväll som lever kvar för alltid. Vinylen lever sannerligen, tror att vi får ta en vinylsittning inom en snar framtid. Under julledigheten kanske ??
Funderade länge på inledningslåten men till slut så satt den där.
Aswad smörade tyvärr ner sig ordentligt men deras tidiga karriär svänger något sanslöst

Anders sa...

Tack själv, skivgrisar! Mycket mycket trevlig tillställning! Musik en masse. Bra musik!
Och nu vet jag vad man gör när skivgrisar blir rastlösa. Jo, man sätter på ett monster till stegrande låt ("have you made up your mind" Glenn Hansard & Marketa Irglova), går och skiter, och låter saker ha sin gång:) Kände mig lite grand som Rob Gordon (John Cusack) i High Fidelity, när han i smyg sätter på The Beta Band, varpå alla kunder i skivbutiken omedvetet börjar digga, för att sedan vilja ha.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »