lördag, december 13, 2008

Permafrost

Det känns längesedan vi svettiga upptäckte Sisters Of Mercy på Pet Sounds klassiska vinylaffär i Göteborg. Skall sägas att det verkligen är en enligt medeltiden smärre livstid som passerat. Får nog t.o.m hålla med om att mannen med rösten känns iskall för tillfället, mer än vanligt dvs. Varför därför inte avnjuta lite djupsång med avgrundsdialekt på sena timmen. Några små guldkottar att suga på när vinden bräker sin trånga våd. We Are The Same Susanne
Dance On Glass Mera hmm, vem sjunger tro ??

4 kommentarer:

Gonzo sa...

Kan hålla med om att grinpitten Eldritch känns lika kall som en dimmig vintermorgon i Viskafors. Men man kan leva länge på nostalgin och Sisters spelar jag fortf. titt som tätt. Skarpörad som man är hör man givetvis att "Dance On Glass" är ett embryo till vad som senare blev öppningsspåret på First, Last and Always...nämligen "Black Planet". Men det visste ni väl redan.

Anonym sa...

Skönt med något gammalt o tryggt o vira in sig i efter allt nytt man ska ta ställning till. Ångrar att jag inte såg dem på trägårn för några år sen, trots dåliga recensioner. Men det går väl fler tåg antar jag.

Anonym sa...

Susanne låter som en klassisk Sisters-låt. Tilltalar mig mycket!
"Dance on glass" påvisar en av anledningarna till Sisters sprack -85. Texten är skriven av Hussey som mycket riktigt sjunger här. Men när det kom till kritan så finns(fanns) det bara en sångare i gruppen, i alla fall om man frågar Eldritch. Å Eldritch vill absolut inte sjunga andras texter så därför blev det Black Planet istället å texten fick Hussey ta med sig till Mission istället.
TP

Jimmy Myhre sa...

Ja Sisters lämnar knappast någon oberörd, tyckte det var roligt att ta med några udda versioner-låtval, utrymme för eftersnack helt enkelt.

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »