måndag, oktober 20, 2008

Alla goda ting är tre. eller demoner, japanska bilar och Helekoptrar från helvetet...

I onsdags trängdes jag och 1100 andra på ett knökfullt till bristningsgränsen och genomvarmt Trädgårn. Vi skulle alla se Hellacopters allra sista spelning i Göteborg. Kvällen till ära bjöd dessutom på två förband. Först ut var ett band från Stockholm som hette Demons. Till en början var jag lite skeptisk men efter 2 låtar tinade jag upp och kom på mig själv med att stå där och små digga med ett leende på läpparna. De spelade en blandning av brittisk och amerikansk punk men ändå på ett eget sätt. När det hade rivit av sina låtar var mitt humör på topp. Betyg en stark trea.
Nästa band att äntra scenen var Nya Zeeländarna The Datsuns, ett band som jag bara några dagar innan fått nys på och såg fram emot att få se. De äntrar scenen och drar i gång i ett helvetes tempo men får inte riktigt ihop det tycker jag(min sambo höll inte med). Kanske hade jag lite för högt ställda förväntningar. När dessutom virveltrumman pajade och de avbröt efter 5-6 låtar blev omdömmet en tvåa.....eller nä en trea.
Sedan var det dax för kvällen stora nummer Hellacopters. Jag är ingen större fan av bandet men jag har sett dem en gång tidigare och då visade de att de tillhör ett av Sveriges bästa liveband. In kommer Nicke (för kvällen iförd ryssk armemössa)och gänget taggade till tusen. De river av en kavalkad av gamla och nya hits, tajt ösigt och med ett jävligt bra ljud. Ändå är det något som fattas. Det kan vara den obefintliga dialogen med pupliken(det är trots allt deras avskedsspelning i Götet) eller känslan av att det går lite väl mycket på rutin. Hursomhelst så klappas de in två gånger (för publiken är det inget fel på) och de avslutar med Queens klassiker We Will Rock You spelad i 150 km/h. Jag tittar på klockan och de har BARA gått 90 min. Lite kort med tanke på att de gått av och kommit in två gånger. Hellacopters vet vad de håller på med och gör en gedigen arbetsinsats men inte mer. Ja ja ja slut på gubbgnället mitt betyg blir därför en stadig trea.
Slutastsen blir att jag hade en trevlig kväll med bra musik.

10 kommentarer:

Jimmy sa...

Ungefär som på W.O.W, dom är på jobbet och inte mycket mer, synd när dom trots allt har alla förutsättningar. Dom hade kanske hakat på helikoptern på brägårns förnäma vattningspalats istället. Alltid kul att gå på konsert trots allt

Jimmy

TP sa...

Du radar upp konserterna, Gonzo!
Nicke å grabbarna e fullt ös medvetslös med melodier. Väldigt svag för deras musik men i lagom doser och vid rätt tillfälle. Allra bäst hade dom avnjutits på klubb med ett gäng bärs innanför skjortan och jobbet på någon dags avstånd. Nu går en svensk rockepok i graven. All heder åt Hellacopters som slutar när dom fortfarande står på toppen. Vi lyfter på kepsen..... å slänger den å h-vete! Roc'n'Roll is dead.

Anonym sa...

De har ju alltid varit kända för att vara ett grymt bra liveband, tyckte nog att de gjorde en bra insats på W.O.W -97. Även om de har varit jävligt bra så har jag nog alltid tyckt att de bör avnjutas i ganska små doser.

Malin sa...

Ååh nu blir jag avis...jag vill också se the Datsuns! Tycker de är riktigt feta och jag kan tänka mig att det var gaspedalen i bott. Nya Zeeland har många dolda skatter på sin musikscen för övrigt. Den ön ligger för långt bort för sitt eget bästa så jag tycker vi flyttar hela alltet närmare Sverige!

Gonzo sa...

Små doser e nog bäst...det kan bli lite tjötigt efter en stund.
Malin: Ja det var ös från första stund men jag måste erkänna att de är bättre på skiva...det e klar att de gjore ju sig inte rättvisa med tanke på att de fick bryta.
Nya Zeeland...hmmm....kanske värt ett inlägg??

Malin sa...

oh ja! Nya Zeeland är verkligen värt ett inlägg :-) Jag hittade en väldigt trevlig sida för något år sedan med länkar till band från NZ och Australien. Tyvärr verkar den sidan vara nere numera då ingen av länkarna från mitt inlägg fungerar och inte heller att söka på sidan i övrigt. Men några tips:

The Coshercot Honeys
The Stomps
The Ruby Suns
The Phoenix Foundations
Motocade

dock har det säkerligen ploppat upp ytterligare en drös med spännande akter under årets gång!

Anonym sa...

Va hette bandet som rullade stora stenbumlingar i sin video? Chills?
Va inte dom från NZ?

TP

Malin sa...

Är det denna TP?:

http://www.youtube.com/watch?v=ite_aYNLZus

Inte hört dem tidigare men enligt Wikipedia är de helt riktigt från NZ :-D

TP sa...

Jajamen Malin, visst är det den låten jag menar. Tack för att rätat ut mina frågetecken.
Ibland!? undrar man hur man e funtad egentligen. Häromdan kom jag på mig själv gå å nynna på en låt som jag kände igen men inte riktigt kunde placera.
Kunde jag hört den på radion? Nä
Kanske spelat den själv? Nä
Kanske hört nån annan gått å nynna låten? Nä inte det heller.
Efter en stund klarnade mysteriet.
Det var självklart Chills å just "Heavenly pop hit" jag gick å nynnade. En låt man inte hört på över 15 år men bara för att gruppen kom på tal börja dom små grå att arbeta å vips fanns melodin i huvet igen. Tänk om man kunde ta fram allt man har lärt sig lika enkelt!

Metalnallen sa...

Kolla gärna in min blogg med metal o rock recensioner!
http://metalnallen.blogg.se

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »