söndag, oktober 19, 2008

Skattkista

Va e en bal på slottet??????
Cd-boxar kan vara vansinnigt tråkiga med bara redan utgivet material samlat i en tråkig förpackning med noll historik. Ibland kryddade med ett par outgivna låtar för att fans ska vara tvungna att köpa.
Men så finns det cd-boxar som denna som får en att gå på vattnet. Vad sägs om 109 mestadels outgivna låtar med Pogues. Vi pratar tidsperiod 1983-2001. Outtakes, demos, sessions, soundtracks, samarbeten, udda mixar, b-sidor.....
När du har införskaffat denna skattkista bör ni tänka på följande. När du väl sätter på musiken kommer du förändras som person. Du kommer börja skutta omkring var du än befinner dig. Folk i din omgivning kommer tro att du tappat totalt. Många av er därute har redan upplevt någon eller några Poguesperioder i livet så ni vet vad jag pratar om. Om inte så får ni ett litet smakprov här.
Måste tyvärr avsluta med en tråkigare nyhet men väl passande för detta inlägg. Ronnie Drew, medlem i Dubliners har lämnat jordelivet. Pogues inspererades mycket av Dubliners och grupperna samarbetade många gånger bl.a. i "Jack heroes" , som aspirerar om epitetet "bästa fotbollslåt genom tiderna", och klassiska "Irish rover".
R.I.P.

3 kommentarer:

Jimmy sa...

Mumsfilibabba, snacka om årets julklapp, Pogues är ju ett av dom där banden som man tar med sig in i himlen eller kanske bär det av neråt vem vet ?? Att bjudas på en hel box med outgivet material får ju vilken musiknörd som helst att gå ner i split, skall bli vansinnigt intressant att gå igenom denna box
Ronnie rest in peace, har drar säkert ett par vändor med den store.

It´s Time For A Little Boxmania

Jimmy

Gonzo sa...

Jasså den var så bra....jävla skit det här blir dyrt för en fattig student, man får hoppas på Tomten.(inte den på loftet alltså) Jag känner redan nu hur det rycker i det gamla dans benet. Vad det gäller Ronnie Drew är det bara att ta av sig hatten och sända en god tanke..

Anonym sa...

Jaha hur fan har jag kunnat missa den? Har väl varit för upptagen med att lyssna på allt nytt så jag glömt bort gamla idoler. Hur som helst blir jag 450 spänn fattigare, får väl stryka några av barnens julklappar. Såg att Poguevision finns på DVD, som ni kan se på klippet så gjorde de lysande videos.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »