lördag, oktober 25, 2008

Farväl Å Du Högt Upplyste !

Igår var jag på en stor Promoveringscermoni i kongresshallen på Svenska Mässan i Göteborg. Nu undrar ni säkert vad i herrans namn jag gjorde där, men det är så att jag berikats med en hustru som är forskare. Hon var dessutom så flitig att det till slut blev en doktorsavhandling och därmed denna stora fest på Mässan. Det skall sägas att närmare nobelmiddagen än så här lär jag aldrig komma. Själva cermonin tog tre timmar och det delades ut diplom och hederspriser till uppskattade forskare och doktorer. Min kära fru fick ta emot sitt diplom och sedan gå över en liten bro för att sedan kliva in i de upplystas värld. Kan säga att detta kändes mycket känslosamt och det var lite fuktigt i ögonen, stolt som tuppen rätade man på sig och tänkte : Det där är min kvinna !!
Extrema riter och cermonier utfördes och var riktigt underhållande att bevittna. Vad sägs om följande replik som nämndes så fort en heders eller jubeldoktor fått ta del av sin uppskattning och var på väg över den lilla bron. "Farväl Å Du Högt Upplyste Man" Man kan inte låta bli att dra på smilgroparna. Att få ta del av detta kändes fantastiskt roligt, en upplevelse utöver det vanliga för en knegare som jag. Med detta i bakhuvudet funderade jag över tänkbar musik med anknytning till gårdagens händelser.
New Order - Cermony Behöver väl knappast någon presentation
The Timelords - Doctorin The Tardis Innan KLF, tyvärr dålig bildkvalité New Model Army - White Coats Kanske ingen positiv förknippning för forskning men det behövs båda sidorna av myntet, förbaskat bra låt
We Are Scientists - After Hours Indierock med vetskap om goa melodier
Sisters Of Mercy - Doctor Jeep Mörkrets furste vitklädd och fin
Coldplay - The Scientists Typisk Coldplay uppbyggnad
Eller varför inte kolla in några klipp från våra kära gamla vänner, vem kommer inte ihåg Beaker !!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är som de säger, bakom varje framgångsrik kvinna står det en man! Du har all anledning att vara mäkta stolt, häls o gratulera! Å vilken lista du fick ihop på ämnet, New Order, Sisters o NMA , bara det e ju en vetenskap i sig. Kul o se en ung Justin med höga pretantioner o låg budget. We are scientists kändes otäckt bekanta, fick kolla hårdisken om de fanns där men icke. Får nog ändra på det ikväll. Mupparna dessutom som choklad på gröten. Lysande

Malin sa...

Beaker är bäst!

Gonzo sa...

Jag förstår att du är stolt som tuppen. Hälsa och grattulera. Underbar blandning av låtar du fick till. New Order och NMA e ju en klass för sig.
Några till
UFO- Doctor Doctor
West Bruce & Laing- The Doctor
Smaalhan Weltraum - Dr. Läderbär
The Cult - Cermony
Simple Minds - Glittering Prize
För övrigt får jag känslan av att det är du som tar på dig rollen som Beaker hemma. Har jag rätt?

TP sa...

Ett stort grattis till er båda. Grymt imponerande att fixa hem, hus, familj OCH doktorsavhandling. Vilken kvinna!
Jag kan tänka mig en än mer malplacerad person på denna sortens middag. Mig!
Men du slapp att hålla tal va? För då tror jag den stolta tuppen hade satt sig i halsen.

Himmelsk skön knippe låtar i ämnet som kompletterades tungt av Gonzo. White coats ger direkta flashbacks några veckor i tiden. Det regnade då oxå.

Beaker e underbar men den stora frågan är: När får vi se Gonzo i full frihet?

Anonym sa...

Det må jag säga: Imponerande. Med stort IMP. Gratulera henne från han den där rökaren! Anders

Jimmy sa...

Tack alla, skall meddela min bättre hälft, hon gör mig så stolt. Skönt att slippa trycket iform av viktigaste inkomstkällan till familjen. Goa bidrag Gonzo, Smaalhans var något oväntad, tror att singeln finns någostans hemma.

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »