måndag, augusti 10, 2009

Det spelades bättre boll....

Av en händelse, alltför för komplicerad att redogöra för här och egentligen helt ointressant, snubblade jag över kommande matcher för korpfotbollen i Göteborg. Att den goa göteborgshumorn genomsyrar det mesta av livet i och omkring Götet är en självklarhet. På gatan, jobbet, i affären, på puben, ja överallt där du kan tänka dig. Lika självklar har den varit inom sporten. Å pratar vi sport i Göteborg så pratar vi till 75 % fotboll. Att höra alla expertkommantarer från åskådare på en fotbollsmatch brukar vara lika underhållande som en Stand Up Comedy-Show. Ni som har spelat fotboll, vilken nivå det än må vara, vet att tugget i omklädningsrummet är både rått och fult men samtidigt hjärtligt varmt och otroligt roligt. Att humorn finns med i namnsättningen på nya klubbar långt ner i seriesystemet och på korpnivå är en sann göteborgsk tradition som funnits sedan länge och som finns än idag vilket följande exempel bevisar:
Dynamo Soul United, Kafka Klareberg, Döna FF, PuffarGjordaAvHonung, Lubba FF, FC Hybris, Real Sisådär, BK Bänken, FC Zico, Bonde söker boll, Spartak Kamrat, Killar vi Gillar, Laglösa FC, Sparka Slå, Grusidojjorna.
Som gammal lagkapten infinner sig tanken hur i hela världen man hade klarat av att tacka motståndarna för matchen utan att fullständigt bryta ihop i skrattspasmer.
Har ni några mer skojiga lagnamn så gläd gärna era medmänniskor med detta.

4 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Sanslöst roligt vilka namn
Några förslag till kanske:

Rapid Skavsår
CSKA Offside
BK Blånagel
IFK Lårkaka
Villa Reale (alla som tittat i pizzamenyn vet vad jag menar)
Flisa IF

Finns hur många som helst

Jimmy

Gonzo sa...

Här e man borta en och en halv vecka och vips e det knökat med inlägg....mycket rolig läsning.
Ja fantasin när det gäller ordvitsar och roliga uttryck i Götet är en klass för sig. Jag kom inte på nåt lag men däremot kom jag att tänka på ett punkband från Uddevalla. IFK Gamla Saxon, ett för mig helt fenomenalt bra bandnamn. NU e det bara några dagar kvar till våran nästa orgie...mumma sa grisen

anders sa...

Serieledarna i min korpserie heter FC Glenn.

TP sa...

Finns det med göteborgsklingande namn än Glenn. Obetalbart!
IFK Gamla Saxon e underbart! Hur fan kommer man på ett sånt namn?
Men å andra sidan... ser man på vad Jimpan hostar upp för lagnamn stående på ett ben så....

BK Stämpling
Slicka linjen IF
Hängslepattarna
Stofila oldboys
Brummapojkarna
Wanker City

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »