söndag, augusti 09, 2009

I Väntans Tider

Efter många timmars genomgång av tester och recensioner har jag äntligen beställt min nya vinylspelare, funderingarna har funnits sedan jag färdigställde mitt älskade spelrum men attans vad svårt det skulle vara att välja. Till slut stog det mellan tre märken : Rega, Project och Thorens. Eftersom jag enkelt ville ha möjlighet att växla varvtal slogs många modeller ut och till slut blev det en Project Xpression III Comfort Tror att detta blir en modell att kunna växa vidare med. Hör gärna av er om ni har någon erfarenhet av denna spelare. Nästa steg i utbyggnaden av min maskinpark blir troligtvis en skivtvätt, finns faktiskt några stycken som fått bra recensioner och inte kostar din högra arm. Den mest spännande är Cadence Okki Nokki som rekomenderas starkt av många. Passar på att dela ut lite nyttiga länkar för oss vinylnördar : Vinylskivan Länksamling och tips mmm Musicstack Musikbutik för vinyl, cd mm risk för begagnadfrossa Vinylium Butik i Göteborg med nytt och begagnat Sound Pollution En gammal klassiker Till slut en goding från Andrew Bird, inte riktigt som Ed Aleyne Johnson med likväl snuskigt bra, för dom som hinner se Andrew på Way Out West kan jag bára säga grattis. Imitosis

4 kommentarer:

TP sa...

Ska bli oerhört spännande att få en demonstration av den nya skivspelaren. Tycker du gör absolut rätt som satsar på toppkvalité.
Hoppas verkligen du utökar med tvätten oxå. Då kan ju du å Sanna tvätta var för sig!(Obs! Inget du bör fråga!)

Sjyssta länkar! Precis vad en gris behöver.

Ingen fiolspelare kommer i närheten av Ed Alleyne men därmed sagt är det inte dåligt. Tvärtom var detta ganska nice! Passar bra i Annedalskyrkan. Undrar var dom har till försäljning där. Nattvardsvin å oblater? Gravöl?

Jimmy Myhre sa...

Är ruggigt spänd över spelaren, hoppas att den kommer denna vecka men det är väl för mycket begärt. tvätten skall inköpas var så säker, det är liksom ytterligare ett steg i det nya musikrummet.

Ed är i en klass för sig när det gäller loopade fiolslingor, men Andrew kan nog bli en höjdare i Annedalskyrkan,
Kanske kan man avnjuta klosteröl, brännvinsostar eller Blue Nun-vin ??

Jimmy

Gonzo sa...

ser fram emot att få lyssna på din nya anläggning. Skivtvätten verkar hemlig...låter som om vi kan ha riktigt goa kvällar nere i källaren när vintervinden viner runt knutarna.

Jimmy Myhre sa...

Skivtvätten är inte direkt hemlig men det får nog bli med nästa avlöning, sedan är det bara att ta med sig några gamlingar så skall dom renas ifrån ondo

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »