tisdag, september 08, 2009

Ingen gloria precis!

16 september 1977 var Marc Bolan på väg hem efter en middag i sin hundkoja (Mini Austin). Eftersom Marc hatade bilar och därför inte tagit körkort var det hans dåvarande flickvän Gloria Jones som körde bilen. Gloria tappade kontrollen över bilen och körde rätt in i ett träd. Bolan dog direkt och Jones blev svårt skadad.
De två träffades första gången då Gloria var med i en uppsättning av Hair i Los Angeles 1969 vilket senare ledde till att hon blev bakgrundsångare med T.Rex. under deras storhetstid i början av 70-talet. Gloria och Marc fattade tycke för varann och fick tillsammans sonen Rolan Bolan, se direkta likheter med polaren Bowie vars son heter Zowie Bowie!
Trädet har sedan olyckan varit en välbesökt plats för Bolan-fans samt många andra och tyvärr kommer Gloria Jones för dom flesta vara förknippad med just denna tragiska händelse.
Det hjälper det föga att hon spelat in orginalet till en av dom största hitarna de sista 30 åren. Säg vilket dansgolv som inte fylls när det välkända blippande synthintrot ljuder ur högtalarna. Men har ni hört det lika suveräna orginalet?

4 kommentarer:

Gonzo sa...

Hade ingen aning om att hon polat med Bolan...inte heller att hon spelat in orginalet till denna fantastiska låt. Jag hörde orginalet för ett antal år sedan när P3 körde en serie med orginallåtar där covern blivit mer känd. Kul läsning, mera anekdoter TP!!

Jimmy Myhre sa...

Man lär sig så länge man lever T.P
Suverän låt i orginaltappning, hade inte heller en aning om att hon kilat stadigt med Marc, men vilka namn på barnen, undrar hur det går i skolan med alla elaka barn, "Zowie Bowie come out and play !!

Jimmy

Boggen sa...

Kunde inte heller storyn om Bolan och Jones, så den tackar jag för.
Däremot hade jag hört den grymma orginalversionen som jag helt klart föredrar. Zowie är ett rätt coolt namn, men i kombination med det efternamnet kanske det inte är så lyckat. Med ett eget efternamn som Bogg hade man ju också funderingar till lämpliga förnamn till sönerna. Arbetsnamnen James, Bob och Hugo fick dock ge efter för lite mindre "mobbningsbara" ; )

TP sa...

Kul att kunna bidra med lite nerslag i musikhistorien.
Märkligt egentligen att vissa folk blir ihågkomna av negativa saker trots dom gjort mycket positivt, ungefär som Staffan Tapper.

Orginalet är grymt!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »