fredag, september 04, 2009

Thank god it's friday

Så var det fredag igen och ännu en arbetsvecka är till ända. För att bekämpa tv-soffans bedrägliga komfort som i warphastighet tar dig till John Blunds värld kommer här lite hjälp. Denna gång med hjälp av smilgropsgymnastik. Först kommer min namne med den, i alla tider, mest aktuella politiska frågan. För att inte vara sämre så tog lillbusken till samma populärmusikaliska knep. Här kommer den vansinnigt roliga franske komikern Loius de Funés i en situationskomisk scen på allra högsta nivå. Passande nog i denna scen så pratar han tyska. Don't mention the war! Fredagar är för många även en dag där man passar på att dricka starka drycker. Vissa nöjer sig med ett glas eller två. Vissa andra gör det inte! För att spinna vidare på samma ämne kommer här yrkeschauffören Lasse Kongo Svengelsk språklektion GAIS Bonito - Favorit i repris. För tre år sen gjorde Blåvitt en reklamkampanj inför derbyt mot GAIS som saknar motstycke i svensk fotbollshistoria. Så roligt att t.o.m. den mest inbitne GAISare inte kunde hålla sig för skratt. Denna episod visar tydligt att traditionens makt återspeglas även på denna säsongs offensiva spel. I våras var U2 gäster hos Letterman under en hel vecka är dom bl.a. fick läsa Top Ten List.

5 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Den här skrattkavalkaden får avsluta fredagskvällen, återkommer med närmare kommentar i morgon

Tack broder

Jimmy

anders sa...

Underbara klipp. de Funes är obetalbar och Lasse Kongo på båtdäcket är hysteriskt kul. Fasen vad bra det lät med Bush på Sunday...

Gonzo sa...

De Funés humor är underskattad...fantastiskt roligt. Lasse Kongo behöver ingen kommentar. The Edge gör det så bra. GAIS Boniton gjordes i flera avsnitt..det är fantastiskt roligt och speglar den göteborgska jargongen. GAIS svarade året efter med annonser till jourhavande kamrat. nä nu får jag limma fast knäskålarna igen.

Jimmy Myhre sa...

Funés är fullständigt lysande, Att GAIS-killarna var så tekniska ??!!Duktiga ända fram till målet och sen....,,,,¨¨¨¨''''´´´´+++
Kongo håller i alla väder, ilsken dansk bussalko, vem skulle inte vilja åka med där ??

Jimmy

TP sa...

Louis de Funés är komiskt geni. Tyvärr inte så känd i Sverige, förmodligen för språket. Det närmsta merparten av svenska filmtittare kommer franska skratt är kommisarie Clouseu. Samma öde gäller för den lika geniale Tati.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »