torsdag, september 03, 2009

T.S.O.O.L. en kärlekshistoria. del 2

Jag fortsätter här min kärlekshistoria utan resume.
Som jag skrev i del 1 så blev jag helt tagen av Soundtraks första platta. Jag spelade i stort sett inget annat under ett helt år.
Men nu hoppar vi raskt fram till år 2000. Detta år släpper bandet en EP "Gimme Five", denna 5 spårs Ep innehöll bl.a. låtar som "Nobrainer" härligt popiga "It Ain't Free" och min favorit "Dow Jones Syndrome".
2001 släpps Plattan "Behind The Music" som i mina öron är den jämnaste. Den håller en mycket hög standard och innehåller inte ett svagt spår. Skivan har inte samma nerv som debuten , men ett mognare sound.
Här kommer några smakprov.
2004 släpps "Origin Vol 1. Den här skivan är i mitt tycke helt ok men inte mer än så. Det finns spår på plattan som är fantastiska, jag borde nog ge den lite mer tid kanske. Här kommer i allafall 3 spår som jag gillar.
Sedan följde en lång väntan på nya låtar. Under tiden såg jag flera livespelningar bl.a på Slussens Pensionat och en fantastisk spelning i Lisebergshallen tillsammans med Silverbullit och Dungen.
2007 gör Mattias Bärjed musiken och medverkar i Peter Birros fantastiska tv-serie Upp till kamp. Här är en av låtarna "Coming Down Cold"
2009 var väntan över, Communion släpptes. En dubbel cd med det absolut coolaste omslag jag sett. Jag glömmer aldrig när skivgrisarna var på skivrunda och Jimmy fick hjälpa mig att hitta plattan. Jag trodde det var en reklamplatta för någon taskig spa anläggning utanför Skövde. Här är i allafall 2 spår som sitter som en smäck.
Har ni möjligheten att se detta eminenta band live, så tveka inte.

6 kommentarer:

TP sa...

Grymt Gonzo!
Lika fantastiskt inlägg som del 1. Måste erkänna att jag konstigt nog aldrig sett dom live, trots att jag anser dom som det bästa bandet i landet. Detta hoppas jag kunna rätta till så snart som möjligt.
Soundtrack musik är unik så tillvida att den både har bredd och topp, väldigt få om ens några utfyllnadsspår. Vilka kan ge ut en dubbel-cd med singelbaksidor med sådan oerhörd kvalite som på "A present..."
Slutar serien här eller kommer det en prolog med UCP eller kanske ett avsnitt med sidstepparprojekt?

Gonzo sa...

Man vet aldrig om det kommer en prolog. Jag missade helt att skriva något om TSOOL's fantastiska humor. Allt ifrån omslag till videos. Live är dessutom Ebbot oftast i högform, med skämt i Petersonklassen.

TP sa...

Oj, är han så fantastiskt rolig! Då måste jag bara se dom snart.

Jimmy Myhre sa...

Smörgåsbordet fortsätter Gonzo, Behind The Music är ruggigt bra, men som du säger så kanske debutnerven är det som väger över mot första plattan, spelar roll egentligen ?? grymt bra oavsett.The Flood är sådär bra som bara TSOOL kan vara, Way Out West nästa år snälla !!
Birros filmer är det bästa som hänt svensk film, Coming Down Cold...
Omslaget på senaste slår allt jag sett, vet fortfarande inte riktigt hur jag skall tackla detta, som en sann omslagsnörd är det lite dubbla känslor, hmm
Som Gonzo säger "SEEEEEE DOOOOOOM

Jimmy

TP sa...

Omslaget ja! Vilket jäkla omslag! Inte en tillstymmelse till rock'n'roll. Jäklar vad vi irra runt på Bengans. Skulle vilja ha ett vändbart omslag med en alternativ bild likt Sators klassiska 7'a "Oh Mama".
Vid en en utsvävning på Tuben i samband med sina Soundtrack länkar hittade jag följande roliga klipp som borde ligga speciellt en gris nära.
http://www.youtube.com/watch?v=9OIR6BWSsCY

Anonym sa...

Lysande inlägg båda två, lustigt att de dök upp nu då jag de senaste veckorna lyssnat väldigt mycket på just dessa herrar, å eftersom jag är en glad amatör på ämnet så passar det aldeles förträffligt med lite vägledning!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »