torsdag, juni 19, 2008

Glada Dagar och Plastpåsar


Minnen som aldrig sviker, min käre broder och jag bestämde oss efter en lång övervägan att åka på skivresa till London, kan det ha varit 1987 eller 88 tro. En tur som skulle bli en hel veckas frosseri i musik och öl. På den tiden var London metropolen för skivsamlare och övrigt lösöre..
Vi skulle dessutom passa på att gå på fotboll och eventuellt åka på någon rundtur för att få se Londons vackraste sidor. Det skall sägas att det blev varken någon fotboll eller rundtur, tiden räckte inte till mer än skivor och öl. Vi upptäckte dessutom att det fanns skivbutiker som hade öppet till kl 24.00, kan det bli bättre ?? Kommer ihåg dagen efter en riktigt blöt kväll-natt, jag var så bakis att min ändaflykt strandade på en sten i mitten av skivbutiken, kunde trots dessa vedermödor florera bland singlarna medans skoven lättade. På kvällarna innan dom dagliga pubbesöken satt vi och rev bort prislappar på äkta musiknördsätt. Att få bort allt klister från dessa djävulens påfund är en sport i sig. Efter att ha besökt ett otaligt antal vinylaffärer i London och dess utkanter var det svårt att få plats med alla inköp in den alltför tunna resväskan, för att därför ordentligt skydda våra fynd virade vi in allt i de många plastpåsar som resans inköp hade krävt. Väl framme i tullen ville givetvis dessa
misstänksamma tjänstemän syna min väska, han plockade stillsamt fram ett dussintal plastpåsar och frågade : Do you like bags sir ?? plastpåsar hmmmm…….phfj, yes ??
Den samlade skörden från denna otroliga resa fyllde faktiskt ut en hel skivback.
Vilka härliga minnen, var tvungen att kontra in ett positivt inlägg med tanke på gårdagens svenska misslyckande

2 kommentarer:

TP sa...

Vilken vecka!
Vilka minnen!
Camden Market, Notting Hill, Croydon,Brixton, Soho.....
Dryck: Foster!!!!
Jobbigt: Sitta en vecka å titta på vinylen utan att kunna lyssna!
Soundtrack: Wonderstuff, Alarm å Sidney Youngblood!
Kultur: Dan innan vi skulle hem, å vi ännu inte berikat den kulturella tarmen i denna världsstad, såg vi nån staty i slutet på en gata, gick dit, titta i tio sekunder på statyn å sen på varandra. Utan ett ord vände bägge på klacken å gick åter mot skivaffärerna.
Lukt: Bagladyn på andra sidan gatan som hande en helt otrolig odör.
"Oh happy days"

Jimmy Myhre sa...

Glömde bagladyn, tänk vilken kvinna att vakna upp jämte efter en helkväll på krogen, ångest ???
Wonderstuuuuf !!!

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »