måndag, juni 23, 2008

Syster Yster



Redan när dom släppte sitt debutalbum 1985 var dom legender. Under fem år hade dom byggt en egen genre med god hjälp av bl.a. Bauhaus och Cure.
Att dom tog namnet från en låt från Leonard Cohens debutalbum var liksom självklart.
Lika självklart var det att debutalbumet skulle bli det sista, därav titeln "First and last and always". Nu blev det inte riktigt så. Egensinnige Eldritch åt ett håll (enda som drar jämt med E är Dr. Avalanche), gossarna Hussey och Adams gavs sig iväg på mission.
In med amerikanska Patricia å gunga tungt på Floodland. Jim Steinman-This Corrosion-4 år framåt-Jim Steinman - More. 1991 fick E en Vision å lejde tre medmusikanter att bråka med. D gick en stund. Testa tjejer igen? Terri Nunn & Ofra Haza? Engångare! Bråk med skivbolag.
Efter detta?
Ingenting
Ingenting
Ingenting
Än i dag ingenting.
Sista skivsläppet gjordes 1992! 16 år sen!
Eldritch får sig ett ryck ibland å gör någon turné då och då.


Marian är från deras avskedkonsert! i Royal Albert Hall 1985. Stiltypiskt mycket rök å motljus.


Suzanne är från senare tid å låter riktigt bra. Man kan ju alltid hoppas att han får tummen ur igen.

1 kommentar:

Jimmy Myhre sa...

Ett riktigt kultband, Marian på gamla hederliga Pet Sounds- drottninggatan öppnade upp dörren till gothrocken på allvar, kan ibland känna att det var synd att dom inte höll sig till First Last And Always, inte för att dom senare skivorna är dåliga utan själva kulten att släppa ett enda riktigt studioalbum. Som sagt mörkrets hjärta har haft svårt att samarbeta med andra än sig själv, vi får se om vi någonsin får höra ett album till med Sisters Nosferatu.

Tjusiga klipp som passar på vilken förfest som helst

Jimmy

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »