måndag, juni 02, 2008

De tre Mus(e)ketörerna



Jag tycker alltid d är lika spännade med konsertöppningar. Har dom intro innan? Vilken låt börjar dom med? Ljus? Ljud? Effekter? Form? E publiken med?
Med dagens breda dvd-utbud gör d enkelt att studera akters tankegångar utan att besöka själva konserten. Billigt nöje men ack så fattigt för själen. Speciellt när man snubblar över en live-dvd som verkligen får en att vilja uppleva konserten på plats. Så kände jag för det här klippet.

Vilket tryck! Vilket ljud! Vilken publikrespons! Rysningar längs ryggraden!!!

De tre grabbarna i Muse visar verkligen var fiskboden ska stå. Vilket jäkla gitarrljud! Tycker själva låten påminner om väldigt tidiga Queen. Teatraliskt och temposvängningar med grym musikalitet.

Fasen va jag önskar jag var där!

Muse - Knights of Cydonia

3 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Suveränt liveband, såg dom i Malmö för en hundra år sedan. Dom låter betydligt mer än gruppens ringa antal.
Härligt uppfriskande

Jimmy

Gonzo sa...

Jaha då sitter man här som en fågelholk o bara gapar igen. Ett band som gått mig obemärkt förbi. Det här lät jävulskt bra. Tack för att min dunkla tillvaro lysses upp med för mig NY härlig musik.

Malin sa...

mmmm...
Muse är ett fantastiskt band både live och på skiva. Sett dem två gånger, riktigt riktigt bra om än båda tillfällena var i dagsljus tyvärr. Hade varit coolt att få uppleva dem under en nattkonsert och fått med ljuseffekterna i paketet.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »